19 Nisan 2024 Cuma

O ARTIK ÖLÜMSÜZ

BHM
03.06.2016 10:39
O ARTIK ÖLÜMSÜZ
Marmaris geçen yıl 5 Haziran'da 87 yaşında yaşamını yitiren ünlü Türk denizcisi Sadun Boro'nun adı, yapımına Eylül ayında başlanacak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi'ne verildi.

Yerleşkenin yapılacağı Bodrum'un İçmeler Mahallesi'nde denize sıfır 6 dönüm arazi üzerine, Sadun Boro'nun adının yer aldığı tabelanın dikilmesi için tören düzenlendi. Törene, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli, Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, TURMEPA Koordinatörü Ethem Güzelgün ve öğretim üyeleri katıldı. Üç katlı ve 2 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olarak yapılacak yerleşkenin tabelasının altına ilk harcı, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kuleli ile Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz, döktü.

 

250 öğrencinin eğitim görebileceği, 5.5 milyon liraya mal olacak, içinde havuz, laboratuvar, kütüphane, kantin, konferans salonu ve 8 derslik bulunan yerleşkenin iki yılda tamamlanacağını belirten Kuleli, "Aslında yüksekokulumuz 2011 yılından bu yana Güzel Sanatlar Fakültesi dersliklerinde eğitimini sürdürüyor. Amacımız Türk denizciliğini dünyaya duyuran Sadun Boro'nun adını ve anılarını yaşatmak. Ona yakışır bir okul yapmak. Boro'nun izinden gidecek yeni kaptanlar ve denizciler yetiştirmek. Bu okulu yapmamızda bize destek olan başta üniversite yönetimimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Kuleli, halen Yat Kaptanlığı Bölümü ile devam eden okulun yeni açılacak yerleşkesinin ardından 'Deniz Turizmi' ve 'Yat İnşaası Bölümleri'nin de açılacağını belirtti.

 

Sadun Boro, 5 Haziran 2015 tarihinde mesanesindeki kanser bulgusu nedeniyle tedavi gördüğü Marmaris Özel Ahu Hastanesi'nde yaşamını yitirmiş, vasiyeti üzerine Karacasöğüt Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com