25 Nisan 2024 Perşembe

O kadar önemli ki

BHM
12.02.2014 10:55
O kadar önemli ki
Amerikan Kültür Derneği’nin deneyimli eğitmeni İlker Ünlü’yle İngilizce konusunda görüştük. Ünlü’nün ifade ettiği gerçekler, İngilizce bilmenin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdi.

Amerikan Kültür Derneği’nin deneyimli öğretmeni İlker Ünlü’yle İngilizce üzerine hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Ünlü hem İngilizce’nin hem de İngilizce öğrenme metodlarının öneminden bahsetti ve günümüzde İngilizce bilmemenin ne demek olduğunu şu çarpıcı sözlerle ifade etti; “Araba ve bilgisayar kullanmayı bilmemek ne ise, İngilizce bilmemekte odur”.

 

İlker Ünlü’ye sorduk;

 

-          Türkiye’de öğretilen İngilizce’yi yeterli buluyor musunuz?

-          Öğretme metodu yeniden gözden geçirilmeli. Ülkemizde gramere çok ağırlık veriliyor. Bu kadar ağır gramer eğitimi alan bir kişi belki grameri bir İngiliz’den daha iyi biliyor ama bu kişi İngilizce konuşamıyor. Günlük hayatta konuşulan İngilizce bu yüzden çok önemli. İngilizce öğrenen kişi öğrendiğini nerede nasıl kullanacağını iyi bilmeli.

-          Peki siz nasıl İngilizce öğretiyorsunuz?

-          Gramer elbette ki önemli ama biz grameri günlük hayatta kullanılacak şekilde öğretiyoruz. Amacımız İngilizce’yi konuşabilecek şekilde öğretmek. Öğrencilerimize neden İngilizce öğrenmek istediklerini soruyoruz, bir çoğu işi için öğrenmek zorunda olduğunu belirtiyor. Gerçekten de esnaftan, işadamına, ev hanımından memura kadar çok geniş bir yelpazede öğrenci portföyümüz var.

-          Gelen öğrenciler aldıkları eğitimden memnun mu?

-          Az önce de söylediğim gibi bireyler genellikle ihtiyaçlarına göre eğitim almak istiyorlar ve bunu bir an önce almak istiyorlar. Halbuki İngilizce hayatınızın bir parçası olmalı. Siz İngilizce’yi daha iyi öğrenmek için burada aldığınız eğitim dışında bol bol pratik yapmalı, kitap okumalı, İngilizce altyazılı filmler izlemelisiniz. Bodrum bu konuda çok şanslı. Sonuçta burası bir turizm kenti. Biz tüm bunları öğrencilerimize anlatıyoruz ve onlarla paylaşıyoruz. Sonuçta onlarında oldukça hoşuna giden bir eğitim ortaya çıkıyor.

-          Bir çok internet sitesi reklamında “3 günde İngilizce” konulu reklamlar dönüyor. Bu mümkün mü?

-          Eğer böyle bir şey mümkün olsa biz işsiz kalırız.  Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Öğrettikleri sadece birkaç cümle. O da öğretmiyorlar ezberletiyorlar. İngilizce öğrenmek çok emek verilmesi gereken önemli bir konu. Mantığını, kurallarını iyi anlamak ve öğrenmek gerekir. Biz de hızlandırılmış kurs veriyoruz. Ancak yine de en az 2 aylık bir eğitim süreci gerekiyor ki kişi minimum seviyede kendini ifade edebilecek düzeye gelsin..Daha ileri düzeyde iletişim için ise daha uzun süreli eğitim , emek ve zaman gerekmektedir; aksi şu anda maalesef mümkün değildir.

-          Yeterli düzeyde eğitim almak için Amerikan Kültür Bodrum Temsilciliği’ne başvurup nasıl bir yol izleneceğini öğrenebilirsiniz.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com