19 Nisan 2024 Cuma

Ölüme Terk Edildi

BHM
04.04.2015 11:11
Ölüme Terk Edildi
Bodrum’da, çuval içindeki poşete konulup çöp konteynerine atılan bir aylık iki yavru köpek vatandaşlar tarafından bulundu.
 Bodrum’da, çuval içindeki poşete konulup çöp konteynerine atılan bir aylık iki yavru köpek vatandaşlar tarafından bulundu. Hayvanseverlerin çabasına rağmen köpekler telef oldu. Yavru köpekleri çöpe kimin attığının araştırıldığı belirtildi.
Dün sabah saatlerinde Güvercinlik Mahallesi'ndeki bir çöp konteynerinden köpek sesi duyanlar, kontrol etti. Çuvalın içinde bulunan poşette bir aylık iki yavru köpeğin ölmek üzere olduğunu görenler, ilçede sahipsiz hayvanlar için yaptığı çalışmalarla tanınan Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyesi Dr. Yıldız Schwarz'a haber verdi. Olay yerine gelen Schwarz'ın serum takıp ilgilendiği hayvanlar, kurtarılamadı. Jandarma, yavru köpekleri konteynere kimin attığını araştırmaya başladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
SUÇ DUYURUSU
Yavru köpeklerin başında dakikalarca gözyaşı döken Schwarz, "Bunu yapanlara dilim insan demeye varmıyor. Yıllardır bölgedeki sokak hayvanlarını sahipleniyoruz. Ben mal varlığımı bu hayvancıklara adadım. Kim bakamıyorsa veya mağdur bir kedi köpek gördüyse bana haber veriyor sahipleniyoruz. Yaralı ise barınağımızda bakıma alıyoruz. İki yavruyu canlı canlı poşete ve çuvala koyarak çöpe atıp ölüme terk edenlerin bulunup cezalandırılması için jandarmaya suç duyurusunda bulundum. Ayrıca bölgedeki işyerlerinin kameralarında incelenerek bunu yapanların bulunmasını sağlayacağım" dedi.
 
DHA

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com