29 Mart 2024 Cuma

SEBEP MİRAS MI?

BHM
06.09.2014 13:09
SEBEP MİRAS MI?
Bodrum’da, yeğeni 21 yaşındaki Murat B.'yi tabancayla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Mehmet B., avukatı aracılığıyla yaptığı itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrollü olarak serbest bırakıldı. Mehmet B., yeğenini iddia ettiği gibi olayın nişanlısıyla evlenmesine karşı olduğundan değil, 20 yıllık miras nedeniyle husumetten kaynaklandığını ileri sürdü.

Evli ve iki çocuk babası 42 yaşındaki Mehmet B. yaklaşık bir yıldır sürekli olarak tartıştığı ve kavga ettiği kaptan yeğeni Murat B. ile Gündoğan Mahallesi'ndeki yan yana olan evlerinin bahçesinde, geçen 2 Eylül akşamı yine tartıştı. Tartışmanın ardından eve giren Mehmet B. ruhsatsız tabancasını alarak yeğenine peşpeşe dokuz el ateş etti. Biri kalbinin altına, üçü de sol omzuna isabet eden kurşunlarla Murat B. yaralandı. Silah sesini duyan çevredekiler durumu jandarma ve 112 Acil Servis'e bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Murat B. ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Murat B.'nin omzundaki üç kurşun ameliyatla çıkartıldı.

 

Olayın ardından gelen jandarma ekiplerine teslim olan Mehmet B., sevkedildiği adliyede tutuklandı. Mehmet B., avukatı aracılığıyla tutuklama kararına itiraz etti. Yeğeninin hayati tehlikeyi atlatması üzerine Mehmet B., tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

 

Murat B., yanında nişanlısı 23 yaşındaki Tülin Y. ile hastane odasında yaptığı açıklamada amcasının nişanlısıyla evlenmesine karşı çıktığı için kendisine kızıp yaraladığını iddia etti.

 

HUSUMETİN NEDENİ 20 YILLIK MİRAS KAVGASI

 

Yeğeninin iddialarının asılsız olduğunu belirten Mehmet B., "Yaşananların yeğenimin nişanlısı ile ilgisi olduğu kesinlikle doğru değil. Husumetin nedeni ağabeyim Mustafa B.'nin ailemizden kalan mirasın büyük bölümüne babamı zorla ikna edip el koyması ve bizimle alay etmesinden kaynaklanıyor. Bu nedenle aramızda 20 yıldır bir husumet var. Yeğenim, bana bugüne kadar bir kez dahi 'amca' demedi. Olaydan önce de evlerimizin arasında beş metre mesafe olması nedeniyle yaptığı kaçak inşaatı şikayet etmiştim. Bu nedenle bana kızgındı, beni tehdit ediyordu. Olay günü evimin balkonundayken, bana bakıp güldüler, alay ettiler. Sözlü sataşma, küfüre dönüştü. Ardından ağabeyim belindeki silahı çıkartıp bana doğrultunca ben de bana yakın olan tabancayı alarak korkutmak amacıyla rastgele ateş ettim. Bazı kurşunlar yeğenimin omzuna gelmiş. Amacım öldürmek veya yaralamak değil sadece korkutmaktı, işin bu seviyeye gelmesi tabi ki hoş değil. Olmasa daha iyiydi" dedi. Daha önce geçirdiği bir kaza nedeniyle sol bacağı sakat olan Mehmet B., yeğeni ve ağabeyinin kendisini tehdit ettiklerini de iddia etti.

 

Murat B. ise, amcasının iddiaları üzerine, olay günü babasında silah olmadığını söyledi.

DHA

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com