19 Nisan 2024 Cuma

ŞENLİKTE HEM ÖĞRENDİ, HEM EĞLENDİLER

BHM
11.08.2018 12:34
ŞENLİKTE HEM ÖĞRENDİ, HEM EĞLENDİLER
Çocuk istismarına dikkat çekmek için Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen Çocuk Festivali, çocuklar ve ailelerinden yoğun ilgi gördü.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğince (UCİM) Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte çocuklar, boyama ve oyun hamuru atölyesine katılıp müzik eşliğinde eğlendi. Ayrıca çocukların tanımadıkları kişilerle konuşmamalarını ve bu konuda dikkat etmeleri gerekenleri anlatan bir tiyatro oyunu sahnelendi.

Etkinlikte çocukların en çok dikkatini çeken, MOD International School koleji tarafından düzenlenen tiyatro gösterisi oldu. Okulun öğretmenleri tarafından hazırlanan oyunu çocuklar ise pür dikkat izledi. Bir anne ve çocuğunun parka gitmesi ve parkta çocuğu kaçırmaya, taciz etmeye çalışanlar karşı çocukların nasıl bir önlem alması, ailelerin nasıl dikkatli olması gerektiği tiyatro oyunu ile anlatıldı. Oyunu izleyen çocuklar ise hem güldü hem öğrendi.

UCİM Başkanı Saadet Özkan, Çocuk istismarına karşı insanların bilinçlenmesi gerektiğini söyleyerek "Burada çocuklarımız için bir farkındalık başlattık. İstismara oyunlarla başlayıp, insanların dikkatini çekip, saklama ihbar et diyoruz. Amacımız aramızda bulunan bu insanları temizlemek, yargıya taşımak. Önceliğimiz ise çocuklarımızın güvenli hayatlar kurması. Bugün çocuklar ile oyunlar oynayacağız, çocuklarımıza farkındalık için motosikletli guruplar gelecek, vapurlar kornalarını çalacak ve bizde sesimizi duyuracağız. Çocuklar için mücadele ediyoruz. Onların sesi oluyoruz. Burada bir oluşum başlattık ve bundan sonrada burada adliyelerdeyiz. Çocuklar yalnız değil aileler yalnız değil. Bu durumu yaşayan ve beni izleyen bir çocuk varsa, 155 ve 183'ü bizleri arasın biz onların yanındayız yalnız değiller" ifadelerini kullandı. 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com