19 Nisan 2024 Cuma

STAJ İÇİN BODRUM’U SEÇTİLER

BHM
27.08.2015 18:30
STAJ İÇİN BODRUM’U SEÇTİLER
İngiltere’deki Southhampton Üniversitesi’nde dördüncü sınıf tıp öğrencisi olan 22 yaşındaki Stanislau Makaranka ve Maria Vittoria Capanna staj yapmak üzere Özel Bodrum Hastanesi’ni seçtiler. Dünyanın istedikleri herhangi bir yerinde staj yapma imkanı verilen tıp öğrencileri değişik bir kültür tanımak, Bodrum’un dünyaca ünlü güzelliklerini görmek ve tecrübe kazanmak için Özel Bodrum Hastanesi’ni seçtiklerini söylediler.

Makaranka, Özel Bodrum Hastanesi’nde edindikleri tecrübe sonucunda, İngiltere’deki sağlık sistemi ile kıyaslandığında burada uzman doktorlara ulaşmanın çok daha kolay olduğunu, İngiltere’de hastaların hem doktoru görmek hem de tetkik yaptırmak için çok uzun süre beklemek zorunda olduklarını ve maliyeti düşürmek için gerekli olan birçok testin yapılamadığını söyledi ve ekledi:

‘Buradaki sistem ve doktorlar daha çok hasta odaklı. Hemşireler tedavide İngiltere’de olduğundan daha etkin rol alıyorlar. Bu da doktorların hastalara daha fazla zaman ayırabilmesini sağlıyor. Bodrum’a gelmeden önce Türkiye’deki sağlık standartları hakkında bir bilgim yoktu ancak şimdi söyleyebilirim ki burada uluslararası standartlarda yüksek kalitede sağlık hizmeti veriliyor ve son teknoloji ürünü cihazlar kullanılıyor.’

 

Maria Vittoria Capanna  ise Özel Bodrum Hastanesi ve çalışanlarının kendilerine her konuda çok yardımcı olduklarını ve ülkelerine daha donanımlı bir şekilde ve güzel anılarla döneceklerini söyledi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com