29 Mart 2024 Cuma

ŞU ANDA BODRUM’UN EN BÜYÜK SORUNU

BHM
22.06.2015 12:59
ŞU ANDA BODRUM’UN EN BÜYÜK SORUNU
Bodrum’da parklarda barınmaya çalışan Suriyelilerin hali yürek burkuyor. Turizm sezonunda olunması nedeniyle sorun olan ve Bodrum'u geçiş noktası olarak kullandıklarını düşünen Suriyelilere bazı vatandaşlar yardım ederken, bazıları yardımın yapılış şekli ve yerinin yanlış olduğu belirterek tepki gösterdi. 

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve daha iyi yaşam umuduyla bir kısmı Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan Suriyelilerin yanı sıra, geldikleri il ve ilçelerde yerleşmeyi düşünenler kendilerine çıkar yol arıyor. Bodrum kent merkezinde, bir süre öncesine kadar Neyzen Tevfik Caddesi boyunca uzanan park alanlarında görülen sığınmacı aile sayısı 4-5'i geçmezken, gelinen noktada parklar barınma alanları oldu. Her geçen gün sayıları artan Suriyeliler arasındaki özellikle bebek ve çocuklar ile hamile kadınlar, zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Suriyelilerin, turistlerin en yoğun olduğu bölgede dilenmeleri de dikkat çekiyor.

 

VATANDAŞLAR YARDIM EDİYOR

 

Bodrum Belediye Meydanı'nı takiben ilçenin en işlek caddesi olan Neyzen Tevfik Caddesi ile sahil bandı arasındaki park alanlarındaki Suriyelilere vatandaşlar yardım etti. Yapılan giyecek ve yiyecek yardım malzemelerinin çoğunluğu, bebek ve çocuklara yönelik oldu. Maddi desteklerde bulunanlar da olurken, yardımseverlerden Feyza Taner, Durumları çok kötü. Yerel yönetimin el atması lazım. Çok zor koşullarda sokakta yaşıyorlar. Birazcık vicdanı olanların destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Zaten burayı bir geçiş noktası olarak kullandıklarını düşünüyoruz dedi.

 

YARDIMIN YAPILIŞ ŞEKLİ VE YERİNE TEPKİ

 

İşlerinin olumsuz etkilendiğini belirten esnaftan bazıları, vatandaşların Suriyelilere yardım ettiği sırada tepki gösterdi. Suriyelilerin durumuna kendilerinin de üzüldüğünü ve yardım edilmesi gerektiğinin altını çizen esnaf, yardımın yerinin ve şeklinin yanlış olduğunu savundu. Bu şekilde devam edilirse etrafın tamamen mültecilerle dolacağını belirten esnaf, turistlerin de bu durumdan rahatsız olduğunu, mültecilere belirli yerde yetkililer tarafından daha iyi koşullarda barınma imkanı sağlanması gerektiğini söyledi. Ayrıca bu duruma çözüm bulunması için esnafın imza kampanyası başlatacağı öğrenildi.

BHM
Suriyeliler Bodrum

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com