20 Nisan 2024 Cumartesi

Tek maddelik gündem için toplandı

BHM
26.04.2014 11:04
Tek maddelik gündem için toplandı
Bodrum Belediye Meclisi,  Belde Belediyelerinin 2013 yılı faaliyet raporlarının görüşüldüğü tek maddelik gündem için toplandı.

Bodrum Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başkanlığında Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda, kapatılan beldelerin 2013 yılı faaliyet raporları görüşüldü.

 

Büyükşehir Yasası ile birlikte her biri mahalleye dönüşen beldelerin 2013 yılında gerçekleştirdiği faaliyetleri, Bodrum Belediye Meclisi’nde görüşülerek oylandı. Tüm beldelerin faaliyet raporları oy birliğiyle kabul edildi.

 

Tüm beldelerin raporunun onayından önce, dönemin belediye başkanı tarafından yazılı olarak hazırlanan sunumlar Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Yaşar Yıldız tarafından okundu.  Sunum gönderen başkanlar Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ve Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk oldu.

 

Bodrum Belediye başkanı Mehmet Kocadon, yarımadadaki her mahallenin sezona hazır olduğunu aktardığı konuşmasında belediye başkanlarına ve çalışanlarına teşekkür etti. Kocadon “”Tüm belde belediye başkanlarına ve personeline teşekkür ediyorum. Görüyoruz ki hiçbir arkadaşımız, belediye nasıl olsa kapanıyor anlayışıyla çalışmayı bırakmamış, bu düşünceye girmeden sezona hazırlanmak için gayret göstermiş. Tüm geçmiş dönem belediye başkan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bodrum Belediyesinde çalışanların maaşlarının henüz ödenmemesi ile ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Arkadaşlar bilmelidir ki bu gecikme bizden kaynaklanmıyor. Valilikten belde belediyelerinin kapatıldığına dair yazı bugün geldi. Artık bundan sonra personelin işlemleri ve maaş sorunları çözülecek. Bir aksilik çıkmazsa, bugün personel maaşları ödenecek. Büyükşehirle görüşmelerimiz devam ediyor. Tüm Muğla’da bütçesini en çabuk tamamlayan ve onaylatan ilçe Bodrum’dur. Bunu da söylemekten mutluluk duyuyorum” dedi.

 

Yaklaşık 45 dakika süren tek maddelik Belediye Meclisi Olağanüstü toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinden Mahmut Özbelen, Belediye Meclisi Çalışma Usullerine uygun hareket edilerek gündemin en az üç gün önce kendilerine ulaştırılmasını istedi.

Salonda bulunan izleyicilerden Ayhan Eğikocak başkan Mehmet Kocadon’dan söz isteyerek, belediye meclisinin CHP ve MHP olarak iki guruba ayrıldığını  ve bu durumun kendisinde bir vatandaş olarak güven kaybı yaşattığını belirtti. Eğikocak “Daha önceki konuşmalarınızda particilik bitti demiştiniz. Oysa, şu anki toplantı bende büyük bir güven kaybı yaratmıştır. Gördüklerim son derece üzücüdür” diye konuştu.

 

Belde Belediyelerin Faaliyet Raporları oy birliği ile kabul edildi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com