19 Nisan 2024 Cuma

TORBA'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YIKIMDA GERGİN ANLAR

BHM
14.05.2019 10:48
TORBA'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YIKIMDA GERGİN ANLAR
Bodrum’da Milli Emlak’a ait arazideki kabin, istinat duvarı ve iskele belediye ekiplerince yıkıldı. Yıkımda zaman zaman gerginlikler yaşandı.
İmar affından yararlanılarak Torba Sahili’nde Oktay Yıldız adlı vatandaş tarafından yapı kayıt belgesi alınan 10 metre uzunluğundaki iskele, Bodrum Belediyesi’ne ait olduğu ifade edilen kabin ve istinat duvarının yıkımı için sabah saatlerinde belediye görevlileri bölgeye gelmişti.
 
Oktay Yıldız’ın belediye görevlilerine yapı kayıt belgesi aldığı yapıların yasal olduğunu ve yıkılamayacağını ileri sürünce yıkım öğleden sonraya kaldı. Öğleden sonra Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri ile Fen İşleri ekipleri yıkım için yeniden sahile geldi.
 
İlk önce yol kenarındaki kabini kaldıran ekipler, daha sonra kabinin üzerinde bulunduğu istinat duvarını yıktılar. Ardından iş makinesi iskeleyi yıkmak üzere sahile indi. Makinenin beton iskeleyi yıkmaya başlamasıyla gerginlik yaşandı. Yıkıma tepki gösteren Oktay Yıldız ve arkadaşı Avni Nakipoğlu, belediye görevlilerine tepki gösterdi. Oktay Yıldız, kendilerine hiçbir evrak verilmediğini iddia ederek “Hiçbir evrak vermediniz. Hiçbir hak tanımadınız. Sabahtan beri konuşuyoruz anlatıyoruz olmuyor. Önceki yıkımın evrakları henüz ortada yok” dedi.
 
Oktay Yıldız ve arkadaşı, beton iskelenin yüzer kısmının ise kendilerine ait olduğunu iddia ederek, kaldırtmak istemedi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik bölgeye geldi. Ekiplerin yüzer iskeleyi yapı kayıt belgesi mevcut olduğundan dolayı kaldıramadığı öğrenildi.
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com