19 Nisan 2024 Cuma

TÜRK KAPTAN KOS'TA GÖZALTINA ALINDI

BHM
22.12.2018 11:39
TÜRK KAPTAN KOS'TA GÖZALTINA ALINDI
Bodrum-Kos seferini yapan bir yolcu feribotunun kaptanı ile bir gemici, üzerlerinde sahte pasaport bulunduğu için Yunan polisi tarafından gözaltına alındı.

Marmaris ve Bodrum ile Yunan adaları arasında yolcu taşımacılığı yapan Yeşil Marmaris firmasına ait feribotun kaptan ve bir gemicisinin Kos Adası'nda Yunan polisi tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, içerisindeki yolcularla Bodrum-Kos seferini yapan feribotun kaptan ve bir gemicisinin çantalarında Yunan Gümrük görevlilerinin yaptığı incelemede sonrasında sahte pasaportlar bulundu.
 
İnceleme sonrasında kaptan S.G. ve gemici A.A., Yunan polisi tarafından gözaltına aldı. Kaptan ve gemicinin sorgularının ardından Pazartesi mahkemeye çıkacakları öğrenildi.
 
Katamaranın, kaptan ve gemicisinin gözaltına alınması nedeniyle Kos-Bodrum dönüş seferini yapamadığı, gemiyle Kos'a giden yolcuların ise akşam saatlerinde başka bir firmaya ait feribotla Bodrum'a döndüğü öğrenildi.
 
Öte yandan yazılı bir açıklama yollayan Yeşil Marmaris ve Tugay Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Tugay, yaşanan olayın şirketleriyle hiçbir alakası olmadığını vurgulayarak kaptan ve gemicinin çantalarında kendilerine ait olmayan sahte pasaportlar yakalanması nedeniyle gözaltına alındıklarını, gemilerinin ise Cumartesi günü Bodrum'da olacağını açıkladı.
 
Şükrü Tugay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
“Kos'ta yasanan hadisede gemi ve Yeşil Marmaris firması ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştır. Gemi alıkonulmamıştır, geminin bugün dönememesinin nedeni kaptanın tutuklanmasıdır. Kaptansız çıkması mümkün olmadığı için gemi Kos'ta bir gece kalacaktır.
Tutuklanan Kaptan ve gemici bireysel suçlar ile ilgili gözaltına alınmışlardır. Şirketimiz gemiye yeni kaptan atamıştır, yeni kaptan gemiye ancak yarın intikal edeceğinden gemimiz Bodrum'a yarın gelebilecektir. Suçlamaların şirketimiz ve gemimiz ile hiçbir bağlantısı yoktur. Suçlama konusu hadise gemimizde değil, Kos gümrüğünün yolcu salonunda cereyan etmiştir. Kos gümrük görevlileri kaptan ve gemicinin salondan çıkışı esnasında çantalarında kendilerine ait olmayan sahte pasaportlar ele geçirmiştir.”

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com