20 Nisan 2024 Cumartesi

ÜLKE DIŞINDA TÜRKİYE'DEN İLK TANITIM OFİSİNİ AÇAN İLÇE BİZİZ

BHM
17.04.2015 19:23
ÜLKE DIŞINDA TÜRKİYE'DEN İLK TANITIM OFİSİNİ AÇAN İLÇE BİZİZ
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, muhtarlar toplantısında, Bodrum genelinde görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen aylık değerlendirme toplantısına; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve ilçe genelinde görev yapan mahalle muhtarları katıldı. Toplantıya ayrıca Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları; İsmail Altındağ, Taner Uslu ve Kemal Orman yanı sıra ilgili müdürlüklerin temsilcileri de katılarak eşlik etti. Mahalle ve bölgeler hakkında durum değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıda, müdürlüklere bağlı ekiplerin bölgelerde gerçekleştirmiş oldukları ve yapacakları çalışmalar hakkında da bilgiler verildi.

 

“Sezon öncesinde tüm çalışmaları tamamlayacağız”

Bodrum’un bu yıl güzel bir sezon geçireceğini ifade eden  Başkan Kocadon, “Yaz ayları öncesinde ekiplerimiz bu konuda gerekli tedbirleri alarak planlamalarını yaptı. Tüm yarımadada, özellikle yol ve çevre düzenlemeleri ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Muğla Büyükşehir Belediyesinin ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yoğun yağışlar nedeniyle çalışmalar biraz geç başladı ancak sezon öncesinde tüm çalışmaları tamamlayacağız.” dedi.  

 

“Ülke dışında Türkiye'den ilk tanıtım ofisini açan ilçe biziz”

Konuşmasının devamında Başkan Kocadon, Bodrum’daki turizm faaliyetleri hakkında da değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi:

“Mart ayından bugüne kadar sadece uçakla gelen yolcu sayısı 30 bin. Türkiye basını, turizm ne kadar kötü olacak dese de biz buna inanmıyoruz, mücadelemize devam ediyoruz. Hatta Rusya’da Bodrum olarak bir tanıtma ofisi açtık, şimdi de Azerbaycan’da açacağız. Bunları yapmamızın sebebi de bağımsızlık kazanmış Türk Cumhuriyetlerinde müthiş bir Bodrum sevdası olması ve bunun değerini bilmek gerekiyor. Zaman zaman ülke başkanları, Cumhurbaşkanları gelip uzun süreler Bodrum’da tatil yapıyorlar. Kazakistan'da bir fuara katıldığımdaKazakistan Turizm Bakanıbana şu ifadeyi kullandı; ‘Başkanım, yaz gelse de 10 gün Bodrum'da tatil yapsak diye bekliyoruz.’ dedi. Bunun dışında Hintliler gelmeye başladı, Çinliler gelmeye başladı ve dünya ekonomisinde ise turizm petrolden sonra ikinci sırada. O yüzden bütün ülkeler turizm alanında bir mücadele içerisinde. Rusya'da ve Azerbaycan'da Türkiye'den ilk tanıtım ofisini açan ilçe Bodrum olarak biziz. Bununilçe ekonomisine büyük katkıda bulunacağını düşünüyorum.”

 

Sabah saatlerinde başlayan Bodrum Belediye Başkanlığı Nisan Ayı Muhtarlar Toplantısı, öğle saatlerinde sona erdi.  Muhtarlar toplantıda, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a ayrıca mahallelerinde yaşadıkları sorunları aktararak çözüm için talepte bulundu. Bunun üzerine Başkan Kocadon, belediyenin ilgili birimlerinin yetkililerine notlar aldırarak konunun takibinin yapılarak çözüme ulaştırılacağının bilgisini verdi.  

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com