18 Nisan 2024 Perşembe

ÜNLÜ İŞ İNSANI, 8 SAATLİK OPERASYONLA KURTARILDI!

BHM
06.01.2021 12:27
ÜNLÜ İŞ İNSANI, 8 SAATLİK OPERASYONLA KURTARILDI!
Bodrum’da arkadaşları ile doğa yürüyüşüne çıkan iş insanı Ahmet Azmi Zırh, yürüyüş esnasında kayalıklardan düşerek yaralandı. Zırh, 8 saat süren zorlu bir operasyonla kurtarılabildi.

Bodrum’da aralarında Yılmaz Algül, Ahmet Azmi Zırh, Erol Şahin, İbrahim Akkaya, Osman Güneş, Selçuk Bakan ve Tümerkan İbiş’in bulunduğu 7 kişilik grup, Konacık Pedasa mevkisinde doğa yürüyüşüne çıktı. Torba bölgesine doğru yürüyüş yapan grup, bir tepenin zirvesine tırmandığı sırada grupta bulunan 63 yaşındaki Ahmet Azmi Zırh, tutunduğu kayanın yerinden kopması sonucu 2 metre yükseklikten kayaların üzerine düştü. 

Başına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralanan Zırh için arkadaşları hemen yardım istedi. İhbar üzerine Bodrum İtfaiye Grup Amirliği, UMKE, Muğla 911 ve AKUT ekiplerinden oluşan yaklaşık 30 kişi, arama kurtarma çalışması başlattı. Torba Mahallesi’nden yaralının mahsur kaldığı zirveye tırmanmak için yola çıkan ekipler, gece karanlığında dere yatağından yaklaşık bir kilometre ilerleyip daha sonra zirveye tırmanarak yaklaşık 2 saatte yaralıya ulaştı. 

Yaralı, sarp ve kayalık yamaçta sedyeye alındı. İp teknikleri kullanılarak titiz çalışmalarla yamaçtan dere yatağına indirilen yaralı, yine dikkatli bir şekilde araç ulaşımın olduğu bölgeye getirildi. Burada arazi aracına nakledilen Ahmet Azmi Zırh, ambulansın olduğu bölgeye götürülüp 112 Acil Sağlık ambulansıyla hastaneye kaldırıldı. Ahmet Azmi Zırh'ın genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com