19 Nisan 2024 Cuma

USTA OYUNCU ATİLLA PEKDEMİR YAŞAMINI YİTİRDİ..

BHM
01.02.2021 11:36
USTA OYUNCU ATİLLA PEKDEMİR YAŞAMINI YİTİRDİ..
2 senedir Akciğer kanseri ile mücadele eden ve kısa bir süre önce de koronavirüsü atlatan ünlü oyuncu Atilla Pekdemir, İzmir'de yaşamını yitirdi. Pekdemir’in cenazesi 2 Şubat Salı günü Bodrum’a defnedilecek.

Yaklaşık 2 yıldır kanserle mücadele ederken geçtiğimiz haftalarda korana virüse yakalanan ve onu yenen oyuncu Atilla Pekdemir, tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.  Atilla Pekdemir’in kızı Didem Pekdemir, babasının cenazesinin 02 Şubat Salı günü Bodrum Merkez’de bulunan Adliye camiinde kılınacak öğlen namazını müteakip Bodrum’da defin edileceği bilgisini verdi.

ATİLLA PEKDEMİR KİMDİR?

Usta oyuncu Pekdemir, 10 Şubat 1943 tarihinde Giresun'da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Giresun'da okudu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden üçüncü sınıfta ayrıldı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümüne girdi.

Bir süre Bodrum’a yerleşerek sanat çalışmalarına ara verdi. Sonra özlediği sanat dünyasına geri döndü. Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları Tiyatrosu’nda “Aşkın Yaşı Yoktur” adlı tiyatro oyununda Suna Keskin ile başrolü paylaştı. Sadri Alışık Tiyatrosu’nun “Kaç Baba Kaç” adlı tiyatro oyununda Cengiz Küçükayvaz, Özlem Savaş, Aybüke Karakullukçu ile oynadı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com