19 Nisan 2024 Cuma

YANGINLARLA İLGİLİ FLAŞ İDDİA: SEBEP AYDEM'İN İHMALİ Mİ!?

BHM
16.08.2021 11:51
Bodrum ve Milas'ta meydana gelen yangınların çıkış sebebi konusunda henüz bir açıklama yapılmazken, vatandaşların yangın bölgelerinde tespit edip görüntülediği elektik panolarından ve kopan kablolarından çıkan kıvılcım ile önce küçük otların tutuşmaya başladığı ve yangın meydana geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü!

Bodrum ve Milas'ta meydana gelen ve günlerce sürdükten sonra zorlukla kontrol altına alınan yangınların çıkış nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak yangına müdahalede aktif olarak mücadele eden gönüllü vatandaşlardan gelen birtakım görüntüler, yangınların AYDEM ihmali mi olduğu sorusunu gündeme getirdi.

Beyciler Köyü'nün Çamseki bölgesinde kurumuş dere yatağında ana elektrik hattından çekilen elektrik kablosunun yanarak koptuğunu ve elektrik panosunun da yanmış olduğunu tespit eden vatandaşlar, gözlemlerini şahit imzaları eşliğinde tutanak altına aldılar. Olay yerinde gözlemci olan vatandaş ifadelerine göre elektrik panosu Kissebükü, Mazı, Çökertme, Ören ormanlarını yakan yangının kuvvetli şüphelisi konumunda.

Bodrum Haber Merkezi'ne ulaşan bir başka tutanakta, Kızılağaç Muhtarı Mehmet Karaca'nın da imzası ile şahitlik ettiği, Çiftlik Mahallesi'nde elektrik direğinden çıkan alevlere vatandaşların müdahale ederek söndürdükleri belirtiliyor.

Yine Kızılağaç Mahallesi Müezzinoğlu Sokak'ta trafoya çok yakın bir yerde elektrik kablosundan çıkan alevlerle başlamakta olan yangının Murat Aksakal tarafından söndürüldüğü de tutanak ile kaleme alınmış.

Vatandaşlar, olayın takipçisi olacaklarını belirtirken, Milas Savcılığı'nın AYDEM hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere adım attığını ifade ettiler. Yangın gönüllülerinden Mustafa Özkeskin konu ile ilgili,  bireysel davanın kabul edilmeme riski olduğunu, Milas Savcılığı'nın başlattığı süreçte vatandaşlara düşen görevin kamuoyu baskısı ve ciddiyetle olayın takibini yürütmek olduğunu vurguladı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com