19 Nisan 2024 Cuma

YANINDAYIM DERNEĞİ TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

BHM
03.12.2018 11:30
YANINDAYIM DERNEĞİ TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
Uyuşturucu, pedofili ve cinsel suçlarla mücadele ederek ve bu konularda mağdur olanlara psikolojik, tıbbi, hukuki ve sosyal destek vermeyi amaçlayan “Yanındayım Derneği”, tanıtım toplantısını yaptı.  
Doğa Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Emin Geçin, CHP’den Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Aras, emniyet ve jandarma personeli, çeşitli STK’ların başkan ve üyeleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 
 
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasının ardından derneğin hazırladığı kısa film izlendi. Ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, geçen Perşembe günü yaşanan sel baskınları dolayısıyla Bodrum’da yaşayan herkese geçmiş olsun dileklerinde bulunarak sözlerine başladı. Yılmaz, madde bağımlılığı, cinsel suçların önemli toplumsal sorunlar olduğunu söyledi. Kaymakam Bekir Yılmaz, “Madde bağımlılığı ile ilgili kolluk birimlerimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle beraber mücadele ediyoruz. Bodrum’daki tek eksiğimiz bu konularda bize destek olacak, bizimle beraber hareket edecek bir STK’nın olmayışıydı. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. “Yanındayım Derneği” bu boşluğu doldurdu. Biz devlet olarak tüm kurumlarımızla bu konuda her türlü mücadeleyi yapmak zorundayız ama bazı şeyler var ki STK’ların yapması, vatandaşlarımızın kendi istekleriyle gönüllü olarak yapması çok daha farklı ve anlamlı oluyor. “Yanındayım Derneği”nin temsilcisi arkadaşları burada tebrik ediyorum. Bu mücadelemizde bizimle birlikte hareket ettikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Derneğin Kurucu Başkanı Buse Tekgül Gümüş, derneğin amaçları hakkında bilgiler aktardığı konuşmasında şunları dile getirdi: 
 
“Derneğimiz 2018 Mart ayında kuruldu. Dernek üyelerimiz arasında farklı farklı meslek gruplarından insanlar var. Bizim öncelikli amacımız bu konularda mağduriyet yaşayan insanlara, onların ailelerine gönüllü psikologlarımız ve avukatlarımızın da desteğiyle hukuki, tıbbi ve psikolojik anlamda destek olabilmek. Bu konularda toplumsal bir farkındalık oluşturabilmek. Bilinç düzeyini arttırmayı hedefliyoruz. Her gün televizyonu açtığımız zaman uyuşturucu veya cinsel suçlarla ilgili en az bir habere denk geliyoruz. Bu sadece bizim ülkemizin değil, tüm Dünyanın ortak sorunu haline gelen ve göz ardı edemeyeceğimiz gerçekler. Biz “Yanındayım Derneği” olarak bu konularda mücadele etmeye gönüllüyüz. Gelin, çocuklarımız gençlerimiz için, sağlıklı bir toplum yapısı için birlikte hareket edelim.” 
 
Buse Tekgül Gümüş’ün konuşması sonrası uyuşturucu bağımlılarının yaşadıkları sıkıntıları gösteren kısa bir film izlendi. 
 
Muğla Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğünden Başpolis Murat Kılıç ise derneğin hayata geçmesinde emekleri olan herkese teşekkür etti. Uyuşturucu maddeler ile ilgili katılımcılara detaylı bilgiler aktaran Kılıç, “Uyuşturucu maddeler ham maddelerine göre doğal ve sentetik olmak üzere 2’ye, etki şekline göre merkezi sinir sistemini yavaşlatanlar, merkezi sinir sistemini uyaranlar ve halisinojen uyaranlar olarak 3’e ayrılır. İnsan vücuduna girdikten sonra sonra bağımlılık yapan, fiziki ve psikolojik olarak olumsuz etkilere neden olan, toplumsal ve ekonomik çöküntülere neden olan, kanunlarca da taşınması, bulundurulması, kullanılması, ticaretinin yapılması yasak olan maddelere narkotik maddeler diyoruz” dedi. 
 
Kılıç, uyuşturucu maddeyi kullanıp bağımlı hale gelenlerin iş işten geçmeden tedavi olanaklarına yönelmesi gerektiğini söyledi. 
 
Toplantı, alanında uzman kişilerin uyuşturucu, pedofili ve cinsel suçlarla ilgili yaptığı konuşmalarla devam etti.
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com