28 Mart 2024 Perşembe

YENİKÖY TERMİK SANTRALİ’NDE ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

BHM
30.04.2022 15:07
YENİKÖY TERMİK SANTRALİ’NDE ÇIKAN YANGIN KORKUTTU
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’ndeki Yeniköy Termik Santrali’nde dün akşam saatlerinde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangının kısa sürede kontrol altına alındığı öğrenildi.

Yangına ilk olarak termik santralindeki itfaiye ve personeli müdahale etti. Yangınla ilgili bilgi veren İkizköy Çevre Koruma Platformu Sözcüsü ve aktivist Deniz Gümüşel, “Santralin alanı içerisinde başlayan yangınını büyüdüğünü öğrendik. Kömür depolama alanının bulunduğu bölge gibi görünüyor” diye konuştu.

KONTROL ALTINA ALINDI
Muhabir Yaşar Anter'in Sözcü Gazetesinde yer alan haberinde; Yeniköy Termik Santrali’ndeki yangının soğutma kulelerinde kaynak yapan işçilerin çalışma sırasında çıkan kıvılcımların plastik materyalleri tutuşturması nedeni ile çıktığı ve yangının tamamen kontrol altına alındığı belirtildi. Yangında herhangi yaralanma ve can kaybının olmadığı öğrenildi.

YENİKÖY TERMİK SANTRAL YÖNTEMİNDEN AÇIKLAMA
Çıkan yangın ile ilgili santral yönetiminin yaptığı açıklamada, “29 Nisan 2022 Cuma günü saat 16.30 sularında Yeniköy Termik Santrali'nin soğutma kulelerinde kaynak yapımı sırasında küçük çaplı bir yangın meydana gelmiştir. Soğutma kulesinin fanının tutuşması sonucunda oluşan yangın, kısa sürede ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmış ve tamamen söndürülmüştür. Yangın sırasında herhangi bir çalışanımız yaralanmadığı gibi küçük çaplı bir maddi hasar dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Santralimiz elektrik üretimine ara vermeden devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.” denildi.   

https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/yenikoy-termik-santralinde-yangin-7106514/

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com