29 Mart 2024 Cuma

YÜZYÜZE EĞİTİME GEÇİŞTE 2. KADEME PAZARTESİ BAŞLIYOR...

BHM
11.10.2020 12:10
YÜZYÜZE EĞİTİME GEÇİŞTE 2. KADEME PAZARTESİ BAŞLIYOR...
Pazartesi günü itibarıyla okullarda 2, 3, 4, 8 ve 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitim başlıyor. Uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin bir arada sürdürüleceği yeni düzende okullarda yoklama alınmayacak, katılım isteğe bağlı olacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı. Yapılan açıklamanın bazı satırbaşları ise şöyle;

Bakanlığın (MEB) dün 81 ile gönderdiği genelgeye göre, Pazartesi'den itibaren 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf ile 8'inci sınıflarda haftada 2 gün, 6'şar ders saati olmak üzere toplam 12 ders saati yapılacak.

Lise hazırlık sınıfları ve 12'nci sınıflarda ise haftada 2 gün, 8'er ders saatinden toplam 16 ders saati yapılacak. Bu sınıflardaki öğrencilerin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu değil, isteğe bağlı olacak. Okullarda yoklama alınmayacak ve devamsızlık geçerli olmayacak. Velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenciler EBA üzerinden uzaktan eğitime devam edecek.

İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun görüşlerine göre bazı okulların açılmaması ve kapatılması söz konusu olabilecek.

Sağlık Bakanlığı sınıfların en fazla 15 öğrenci ile sınırlı olmasına özen göstermek gerektiğini belirtiyor ancak MEB genelgesinde sınıf mevcutlarına ilişkin net bir sınırdan bahsedilmiyor. Sınıflarda kaç öğrenci olacağı okul yönetimine bırakılarak, "sınıfların öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacağı" belirtiliyor.

Her ders süresi 30 dakika, dinlenme süreleri ise 10 dakika olarak belirlendi. Ayrıca ilkokullarda ve ortaokul 8'inci sınıflarda valilik kararıyla cumartesi günleri de okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri gerçekleştirilebilecek. Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında ise haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak.

Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.

Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, uzaktan eğitimlerde bir ders süresi 30 dakika olarak planlanacak.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com