28 Mart 2024 Perşembe

160 KM UZUNLUĞUNDAKİ KANALİZASYON PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

BHM
18.02.2020 16:29
160 KM UZUNLUĞUNDAKİ KANALİZASYON PROJESİNİN TEMELİ ATILDI
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da 120 Milyon TL yatırımla gerçekleştirilecek olan, 160 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bodrum’da 120 Milyon TL'ye mal olacak olan alt yapı çalışmalarının ilk etabı olan "Kanalizasyon Hat Çalışması" kapsamında 160 kilometre imalat gerçekleştirilecek. Çalışmalar Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler, Geriş / Erdemil, Koyunbaba ve Gümüşlük mahallelerini kapsıyor. 

Gümüşlük, Peksimet, Akyarlar, Karaincir Plajı, Turgutreis ve Koyunbaba olmak üzere 6 noktada da çalışmalar başladı. Çalışmaların ilk etabının 2 yılda tamamlanması planlanırken, Akyarlar’da 42 km, Peksimet’te 18.5 km, İslamhaneleri’nde 7 km, Turgutreis Bahçelievler’de 6.5 km, Geriş Erdemil’de 16 km, Koyunbaba’da 32 km, Gümüşlük 7 km ve Turgutreis Gümüşlük’te 28 km hat yapılacak. 

Alt yapı imalatlarının ardından Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler Mahallelerine Hizmet Edecek 37.000 m3/Gün kapasiteli Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi yapımının ihalesine çıkılacak. İhale için İller Bankası’ndan ihale izninin beklendiği ve yakın zamanda iznin çıkılacağı bildirildi.  

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ayrıca, Geriş/Erdemil, Koyunbaba, Gümüşlük mahallelerine hizmet verecek Gümüşlük AAT kapasite artışı, Ortakent-Yahşi'den Merkez Mahallelere kadar olan tüm havzaya hizmet verecek olan Gümbet AAT kapasite artışı, Cevat Şakir, Cumhuriyet, Çarşı, Eskiçeşme, Gümbet, Kumbahçe, Tepecik, Türkkuyusu, Umurça, Yeniköy, Yokuşbaşı, Konacık, Yalıkavak, Dirmil, Geriş hatları olmak üzere 19 kilometre hattında rehabilitasyonu gerçekleştirileceği ifade edildi. Konacık ve Çırkan mahallelerinde ise 10 kilometre uzunluğunda ilave kanalizasyon şebekesi yapım işinin gerçekleştirileceği belirtildi. 

120 Milyon TL yatırımla yapılacak 160 kilometre uzunluğa sahip kanalizasyon projesinin temel atma töreni bugün öğle saatlerinde gerçekleştirildi. Akyarlar Kemer Caddesi’nde yapılan törene CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ile çeşitli STK temsilcilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı ihaleyi alan firmanın yetkilisi Korhan Atilla yaptı. Atilla’nın konuşması sonrası Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen birer konuşma yaptı. 

Daha sonra Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras kürsüye geldi. Aras, şunları dile getirdi:

“Her zaman söylediğimiz bir şey vardı; ‘Bodrum bizim dönemimizde farklı olacak. Her zaman sevgiyle, barışla, işbirliği ile çalışacağız. Halkımıza hizmet edeceğiz’ diyorduk. O yüzden şu anda bu kürsüde olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugün Bodrum nüfusunun yaklaşık yüzde 30’unun yaşadığı bölgede altyapı yatırımına başladık. Aslında bugün temel atıyoruz ama çalışmalar daha önceden birkaç noktada başladı. Bu çalışmalara yaz döneminde turizm aksları dışında kalan bölgelerde de izin vereceğiz ki kısa zamanda bitsin ve halkımızın hizmetine girsin.”

Bodrum’da yaşayan vatandaşlara çevre konusundaki duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Başkan Aras, “Biz de belediye olarak her zaman onların yanında, hatta önderlik ederek Bodrum’u korumak için, doğasını çevresini korumak için çalışıyoruz” dedi.  

OTOGARI MAYIS AYINA YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bodrum’da bir yatırım yapmanın ucuza mal olmadığının da altını çizen Başkan Gürün, “Diğer yerlerde yaptığınızın 2-3 katına mal oluyor. Nitekim otogarımız da oldukça yüksek istimlak bedeli ve yapım bedeli ile şu anda inşaatı devam ediyor. Onun da açılışını sezondan önce Mayıs ayına yetiştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte butonlara basarak temel atımının startını verdiler. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com