28 Mart 2024 Perşembe

27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ'NDE SAHNEDE

BHM
27.03.2019 10:22
27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ'NDE SAHNEDE
2002 yılında Turgutreis Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle kurulan Turgutreis Belediye Konservatuar Derneği/Tiyatro Bodrum adlı grup, Necati Cumalı‘nın yazdığı “Nalınlar” isimli oyunlarını bugün Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesinde sahneleyecek.
Her yıl yüzlerce insanı tiyatroyla buluşturan Turgutreis Belediye Konservatuar Derneği / Tiyatro Bodrum Oyuncuları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Necati Cumalı’nın yazdığı, iki perdelik “Nalınlar” oyunuyla, 27 Mart ve 29 Mart 2019 tarihlerinde izleyici karşısında olacaklar.
 
2002 yılında Turgutreis Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle kurulan Turgutreis Belediye Konservatuar Derneği/Tiyatro Bodrum adlı grup, çeşitli mesleklerden, amatör oyunculardan oluşmuştur. Tüm oyunlarını halka açık ve ücretsiz olarak sahneleyen grup, her yıl, Dünya Tiyatro Günü olan 27 Mart’ta mutlaka yeni bir oyun sahneye koymuştur. Her yıl perdelerini ilk önce, bölge halkı için açan Tiyatro Bodrum, bu yıl da aynı geleneği devam ettirerek, tiyatro oyunlarını Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesinde sahneleyecekler.
 
Oyunun yönetmenliğini yapan, Sayın Erdal Kadeifci çalışmaları hakkında şu ifadeleri kullandı; “Tiyatro için çalışmak, yarınlar için çalışmak demek. Hayatlarında bir kez bile tiyatroya gitmemiş, oyun izlememiş, bir kişiye ulaşana kadar tiyatromuzu götürmeye, yaşatmaya çalışıyoruz. Toplumun her kesimini tiyatroyla buluşturarak, gelecek nesillere katkı sağlayabildiğimiz için çok mutluyuz. Başarımızı, grubumuzun değişmez üç kuralı olan “ önce saygı, disiplin ve aile kavramı”na borçluyuz. Bu sahneden geçen tüm oyuncularımıza emekleri için, sahneye koyacağımız “Nalınlar” oyununun yazarı, rahmetli Sayın Necati Cumalı’ya ve Bodrum Belediye Başkanlığı, Turgutreis D-Marin, Şevket Sabancı Kültür Merkezi, Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi’ne de sanata vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.
 
“Nalınlar” oyunu 27 Mart ve 29 Mart 2019, Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi, Konferans Salonu’da, akşam 20.00’de halka açık ve ücretsiz olarak sahnelenecektir.
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com