20 Nisan 2024 Cumartesi

4 YÖRE 1 ODA PROTOKOLÜ İMZALANDI

BHM
09.02.2020 17:51
4 YÖRE 1 ODA PROTOKOLÜ İMZALANDI
Bodrum, Şanlıurfa, Antakya ve Keşan Ticaret Odaları arasında, "4 Yöre 1 Oda" projesi protokolü imzalandı.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO), bölgesel işbirliklerinin geliştirilmesi, Bodrum’un tanıtımı ve ticaretin desteklenmesi kapsamında “4 Yöre, 1 Oda” projesini hayata geçirdi. 

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanları, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve personelleri BODTO’nun davetlisi olarak ilçeye geldi. 

Bugün, BODTO Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı ile projenin başlangıç temelleri atılarak 4 Oda arasında "4 Yöre 1 Oda" projesi protokolü imzalandı. Protokol imza törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Antakya TSO Başkanı Mehmet Çinçin, Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı ve Şanlıurfa TSO Başkanı İbrahim Halil Peltek katıldı. 

TOBB'a bağlı oda ve borsalar arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi, ortak çalışmaların artırılması, üye işletmelerin, personelin ve yönetimlerin gelişmesine katkı sağlayacak ortaklık yapısının kurularak, farklı yörelerin, farklı piyasa ve sektörlerin rekabetçiliğinin geliştirilmesi, işbirliklerinin kurulması amacıyla harekete geçilen "4 Yöre 1 Oda" Projesi çerçevesinde protokolün tarafları sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlayacak her türlü faaliyet, kardeş oda stantları kurmak, yerel ürünleri tüccarlar aracılığıyla diğer illerde tanıtmak irtibat personeli bulundurmak ve benzeri çalışmalarda da birlikte hareket etmesi hedefleniyor.  

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, şunları dile getirdi:

“Projeye olan katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu başlangıcın başta TOBB camiası olmak üzere pek çok oda tarafından da örnek alınarak hayata geçirilmesini dilerim. Değerli Kardeş Odalarımız kültürleri ve medeniyetlere ev sahipliği yapmasıyla oldukça önemli şehirlerimiz. Antakya, "Ezan, Çan, Hazzan" seslerinin kardeşçe birbirine karıştığı Musevi, Hıristiyan ve Müslüman toplumlarına ev sahipliği yapan şehrimiz.. Keşan, Anadolu'yu Çanakkale Boğazı'ndan Avrupa'ya bağlayan kavşak olup geleceğin agro-turizm başketi... Şanlıurfa, Peygamberler diyarı, efsaneler şehri, tarımın başladığı şehir.. Bu birbirinden önemli 3 şehrimiz ve yöremiz Bodrum ve Ege ile buluşuyor. 4 Yöreden 1 Oda doğuyor. işte projemizin ana teması buradan başlıyor. 4 Yöre 1 Oda projemizin iyiliklere ve güzel sonuçlara vesile olmasını temenni ederim." 

Daha sonra kürsüye gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Ben bugün çok mutluyum çünkü yıllarca her köşesinde iş yaptığım Anadolu’nun en değerli bölgelerinden sevgili ticaret odası başkanlarımız buradalar. Bu, Bodrum’un geniş mozaiğinin, hoşgörüsünün bir tasavvurudur, tezahürüdür. Bodrum’un, Keşan’ın, Antakya’nın ve Şanlıurfa’nın tüm değerlerini harmanlayarak hepimize fayda sağlayacağını düşünüyorum. Turizm açısından, ekonomi açısından, sosyal açıdan, kültürel açıdan çok büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum. Nasıl odalarımız bir araya gelmişse biz de belediye olarak oraların belediyeleri ile iletişimler kurarak bu birlikteliği, bu girişimi pekiştirmek zorundayız.”

Toplantıda Antakya TSO Başkanı Mehmet Çinçin, Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı ve Şanlıurfa TSO Başkanı İbrahim Halil Peltek de birer konuşma yaptı. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com