19 Nisan 2024 Cuma

5. BODRUM RUSYA VE RUSÇA KONUŞAN ÜLKELER KÜLTÜR GÜNLERİ

BHM
25.09.2019 22:00
5. BODRUM RUSYA VE RUSÇA KONUŞAN ÜLKELER KÜLTÜR GÜNLERİ
Bodrum Belediyesi ve BOTAV tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan "Bodrum Rusya ve Rusça Konuşan Ülkeler Kültür Günleri" başlıyor.

2019 yılının Türkiye – Rusya Kültür ve Turizm Yılı ilan edilmesi münasebetiyle daha coşkulu ve geniş katılımlı kutlanacak olan Kültür Günleri kapsamında, 26 Eylül 2019 Perşembe günü saat 14.30’da Ramada Resort Hotel’de “Bodrum’un Rusya ve Rusça Konuşan Ülkelerde Tanıtılması, İlişkilerin Geliştirilmesi ve 2019 Turizm Sezonunun Değerlendirilmesi” konulu bir konferans düzenlenecek.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da katılacağı konferansta, Türkiye ve Rusya’dan konaklama tesisleri ile seyahat acentaları, turizm yatırımcıları, Rusya’dan Bodrum’a turist gönderen tur operatörlerinin genel müdürleri ve deniz turizmini temsil eden üst düzey konuşmacılar yer alacak.

ETKİNLİK PROGRAMI

1.GÜN (26.09.2019 Perşembe)

Bodrum’un Rusya ve Rusça Konuşan Ülkelerde tanıtılması, ilişkilerin geliştirilmesi ve 2019 turizm sezonunun değerlendirilmesi konulu konferans SAAT: 14:30  Yer: Ramada Resort Hotel

 2.GÜN (27.09.2019 Cuma)

Gastronomi ve Kültürel Etkinlikler

İskele Meydanı’nda Bodrum’a ve Rusya’ya özgü yemeklerin tanıtılması ve ikram edilmesi, kültürel değerlerin (halk dansları, yerel ürünler) tanıtılması  SAAT 16:00 – 18:00  Yer: Bodrum İskele Meydanı

Senfoni Orkestrası Müzik Sunumu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının müzik sunumu

Keman dinletisi

SAAT: 21:00   Yer: Bodrum Belediye Meydanı

BODRUM’U BİR BÜTÜN OLARAK TANIYIN

Bodrum Rusya ve Rusça Konuşan Ülkeler Kültür Günleri öncesinde Bodrum Belediye Başkanı’nı ziyaret eden Mnpo Spektr şirketinin Moskova Yönetim Kurulu Başkanı Sergey Klyuev ve ekibi organizasyonla ilgili olarak Başkan Aras’la fikir alışverişinde bulundu. BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar’ın da hazır bulunduğu ziyarette, iki ülke arasındaki dostluğun ve ilişkilerin bu tür etkinliklerle pekişmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Aras, “Rusya’dan ve Rusça konuşan ülkelerden Bodrum’a gelen ziyaretçi sayısının her yıl daha da artmasından mutluyuz. Bodrum’u bu ülkelerde tanıtırken sadece doğasını değil, kültürünü, tarihini, gastronomisini de anlatmayı hedefliyoruz. Çünkü Bodrum bütün bu değerleriyle zengin bir coğrafya. Bunu anlatacak olan da sizlersiniz. Bu etkinlikler, iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesi için de çok büyük bir fırsat.” diye konuştu.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com