27 Temmuz 2024 Cumartesi

Aday Adayı Özay Kartal ‘Halikarnassos Sur Duvarları Projesi’ni anlattı

BHM
03.12.2023 16:44
Aday Adayı Özay Kartal ‘Halikarnassos Sur Duvarları Projesi’ni anlattı
Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı ve Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal, Fox Haber Çalar Saat Programında, vakıf olarak Bodrum’a kattıkları önemli bir değer olan Halikarnassos Sur Duvarları Projesini anlattı.

HABERİN VİDEOSU LİNKTE

Tarihi, doğal, kültürel mirasın korunup yaşatılmasına dönük projeler üreten Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı (Akademia) tarafından ülkemiz ve dünya tarihine kazandırılan Bodrum’un antik dönemine ışık tutan Halikarnassos Sur Duvarları Projesi her geçen gün ilgi görüyor. Antik dönemin mirası sur duvarları, Bodrum’a kuş bakışı bir konumda yürüyüş yolları ile yerli yabancı ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Projenin gerçekleşmesinde elini taşın altına koyan Akademia Vakfı Başkanı ve #bizgeleceğiz sloganıyla yola çıkan CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Özay Kartal yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Toprak altında yatan hazinelerimiz için ürettiğimiz projeleri önümüzdeki günlerde görsel olarak sunacak ve bunun çok mümkün olduğunu halkımıza göstereceğiz. İlk etabını tamamladığımız Halikarnassos Sur Projesi bunun en somut örneğidir. Bodrum, mevcut potansiyelini kullanarak, otel işletmecisine ve esnafına kış aylarında da refah sunma olanağına sahiptir. Alt-üst yapı sorunları, turizm kalkınma sorunlarımız, doğanın korunması ve vahşi inşaat, engelli bireylerin sosyal ve ekonomik yaşama katılması, flora ve faunamıza ilişkin kapsamlı projelerimizi artık Bodrum halkıyla paylaşmaya başlayacağız.”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com