Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun, Bodrum'da 12 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirmeyi planladığı projenin basında uyandırdığı yankının ardından çıkan iflas söylentileri, Ali Ağaoğlu tarafından yalanlandı.
Ortaköy'deki konutunda bir basın toplantısı düzenleyen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Yaz-kış yaşam" fikriyle ortaya çıkan projenin 5 bin dönümlük ilk etabının yatırım bedelinin 3 milyar, toplamda ise 8 milyar lira olacağını söyledi. Açıklamaya göre ilk etapta 12 milyar, toplamda 20 milyar lira hasılat bekleniyor.
Bodrum Havalimanı'na 5 kilometre uzaklıktaki bir bölgede hayata geçmesi planlanan ve 6 yıl sürmesi öngörülen projenin Bodrum'un eski hâliyle, modern hayatın gerektirdiklerini sentezleyeceğini ve bu kentte 12 ay yaşama imkânı sunacağını ifade eden Ağaoğlu, hakkında çıkan iflas haberlerini ise şu sözlerle yalanladı:
"Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak sermaye açısından Türkiye'nin en güçlü ve köklü kurumlarının başında geliyoruz. Sosyal medyadaki trol hesaplarda 'Ağaoğlu batıyor' haberlerine rastlar olduk. Lider olmanın bedeli, bu tür haberleri ben hiç ciddiye almıyorum. Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak sermaye açısından Türkiye'nin en güçlü ve köklü kurumlarının başında geliyoruz. Aslında bu tür haberlerin neden yayıldığını da biliyorum. Ağaoğlu, gayrimenkulun lider markasıdır. Bizimle ilgili çıkarılan bu tür haberler ile sektöre zarar vermek isteniyor. Maslak 1453 projemizde satılacak konutumuz kalmadı. Çekmeköy projemizde ise tahminimiz üzerinde talep gördük. Projenin inşaatı devam ediyor. Dairelerin yarısından fazlası satıldı. Türkiye'nin en stratejik projelerinden olan Uluslararası Finans Merkezi projesini biz üstlendik. Şimdi ise Bodrum'da 12 milyon metrekarelik alanda Avrupa'nın en büyük yaşam projesini hayata geçiriyoruz. Böylesine önemli işlere imza atan bir marka olarak yaratılmak istenen olumsuz algıyı doğal karşılıyorum." dedi.
MUĞLA'NIN %70'i HALA TARIM ALANI
Konuyla ilgili CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, projeye dair düşünce ve kaygılarını dile getirirek, Bodrum Havalimanı'nın Bodrum-Milas içerisinde yer aldığını ancak Milas sınırlarında bulunduğunu hatırlattı ve söz konusu arazinin çok önceden satın alındığını ancak projenin finansal sıkıntılar nedeniyle İstanbul dışındaki projelerin durdurulduğunu, Bodrum projesinin de bu nedenle bir süredir bekletildiğini söyledi.
Erbay, Muğla'nın bir turizm bölgesi olarak kabul edilmesine karşın yüzde 70'inin hâlen kırsal alan olduğunu vurguladı ve "Biz yapılacak yatırımlara karşı ön yargılı değiliz. Ancak yatırımın Muğla'nın sosyolojik ve doğal yapısına zarar vermesini istemiyoruz" diye konuştu.
BHM