12 Mart 2025 Çarşamba

Ahmet ARAS, yine şaşırtmadı!

BHM
12.02.2025 22:22
Ahmet ARAS, yine şaşırtmadı!
Cumhurbaşkanı’na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçlarından tutuklanan daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Levent Arkan'ın, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın danışmanı olduğu iddia edildi. Başkan Aras iddiaları reddetse de iddialar, siyaset kulislerinde tepkilere neden oldu.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan BOTAV (Bodrum Tanıtma Vakfı) Genel Sekreteri ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın eski danışmanı Levent Arkan geçtiğimiz şubat ayında sosyal medyada ortaya çıkan ses kayıtlarının ardından 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' suçlaması ile gözaltına alınmıştı. Arkan ifade sonrası yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

TEKRAR GÖZALTINA ALINDI, BU KEZ TUTUKLANDI

Ses kayıtları ile ilgili bilirkişi incelemenin tamamlanmasının ardından Levent Arkan yeniden gözaltına alınmış, savcılık ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

AHMET ARAS'A DANIŞMAN OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Sabah Gazetesinin haberine göre Ahmet Aras'ın Levent Arkan'ı bu kez de Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne getirdiği iddia edildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ana binasına gelerek bizzat personele "Danışman" olarak atandığını söyleyen Arkan, yeni makamının nerede olacağına bile baktığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

AHMET ARAS İDDİALARI REDDETTİ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Levent Arkan'ın danışmanı olduğu iddialarını kesin bir dille reddetti.

HAKARETLER İLE DOLU SES KAYITLARI İNCELENDİ 
Ses kayıtlarında bir çok siyasiye hakaret eden Levent Arkan, BOTAV’da çalıştığı dönemde bir sokak röportajında, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmış ve ceza almıştı. Mahkemeye sunulan ses kayıtlarının orijinal olduğu ve montaj içermediği rapor edilmişti. Sadece Cumhurbaşkanına değil, Muğla’da AK Parti’nin adayı olan Aydın Ayaydın’a yönelik de hakaret içeren ifadeler kullanmış ve yargılanmıştı. Cumhurbaşkanına hakaret davasında aldığı cezanın kesinleşmesi nedeniyle, İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi bu geri bırakma kararını gözden geçirmek üzere 10 Nisan’a duruşma günü verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında da sosyal medya üzerinden sert ifadeler kullandığı bilinen Arkan, İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından bir kamu görevlisine hakaret suçundan 14 aylık hapis cezasına çarptırılmış ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti. Levent Arkan için ayrıca Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu görevlilerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında yeni bir soruşturma daha başlattı.

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Tamer Mandalinci, geçmişte Arkan’ın sosyal medyada yaptığı yolsuzluk ve beceriksizlik iddialarına meclis toplantılarında sert tepki göstermişti. Mandalinci, Arkan’ın iddialarını reddetmişti. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com