Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi’ne ait Torba ve Turgutreis mahallelerindeki sokak hayvanları barınma alanlarında denetim yapan Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, 2 Ağustos’ta Resmî Gazete’de yayımlanan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapılan denetimlerde, Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından tedavi veya kısırlaştırma işlemleri tamamlandıktan sonra doğal yaşam alanına bırakılan 685 sokak hayvanı nedeniyle Bodrum Belediyesi’ne yaklaşık 100 milyon TL’lik ceza kesildi.
Bahse konu ceza ile ilgili Nisan ayı meclis toplantısında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Şu an ceza kesilmiş değil, onay aşamasında bekliyor, paraflanmış durumda bekliyor.” diye konuşmuş Muğla Valiliği ile görüşme yapacağını açıklamıştı. Mandalinci aynı toplantıda sokak hayvanları için doğal yaşam alanı kurmak amacıyla 71 dönümlük orman arazisinin tahsisini beklediklerini söylemişti.
Geçen sürüde Muğla Valiliği’nin CHP’li bodrum Belediyesi’ne kestiği cezanın onaylandığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre cezanın Muğla Valisi İdris Akbıyık tarafından onaylandığı, Bodrum Belediyesi’ne ise henüz bir tebligatın ulaşmadığı bildirildi. Öte yandan Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün Milas Belediyesi’ne 1 milyon 97 bin TL, Seydikemer Belediyesi’ne ise 1 Milyon 650 Bin TL ceza kestiği öğrenildi.
Kaynak: Sözcü Gazetesi / Yaşar Anter