25 Haziran 2024 Salı

Akademia Bahçesinde Bodrum, Prof. Ahmet Arslan ve Felsefe Buluştu

BHM
06.06.2024 19:05
Akademia Bahçesinde Bodrum, Prof. Ahmet Arslan ve Felsefe Buluştu
Akademia Vakfı, yaz etkinliklerini Prof. Ahmet Arslan’la başlattı.

Yaz ayları süresinde bir dizi kültür sanat ve eğitim etkinliği düzenleyen Akademia Vakfı, sezonunu iddialı bir isimle açtı. Ünlü Felsefeci Prof. Ahmet Arslan ile Bodrumluları vakfın eşsiz bahçesinde bir araya getirdi. 

Bodrum’un alışıla gelmiş eğlence hayatına alternatif yaratmayı ve tarihi kültürel değerleri yaygınlaştırmayı amaçlayan Akademia Vakfı yaz sezonu sürecince; felsefe, tarih, arkeoloji, edebiyat alanlarında pek çok seminer düzenleyeceğini duyurmuştu. Etkinliklerini son dönemlerde kendine has üslubuyla söz ettiren Felsefeci Prof. Ahmet Arslan’ın Felsefenin Başlangıcı ve Thales semineriyle başlattı. 

Vakfın tarihi binasının eşsiz güzellikteki bahçesinde gerçekleştirilen seminer, Arslan’ın felsefenin doğuşu, Thales ve Millet Okulu’nun detaylarıyla devam etti. 2 saat süren seminer, Prof. Ahmet Arslan’ın seyircisiyle gerçekleştirdiği soru-cevap ve ufak bir söyleşiyle son buldu. Söyleşinin ardından Aralan takipçileriyle fotoğraf çektirerek, kitaplarını imzaladı. 7’den 70’e seyirciyi kendine çeken seminerde dikkatleri çeken seminere katılan genç ortaokul ve lise öğrencileri oldu. 

Prof. Ahmet Aralan söyleşisini bitirirken; “Ülkemizde ve dünyada felsefeye olan ilgi her geçen gün artıyor. Böylesi güçlü bir iletişim çağında sosyal medya sayesinde insanlar bilgiye çok hızlı ulaşıyorlar buda bilginin yaygınlaşmasını sağlıyor. Bu harikulâde bir şey. Umutsuzluğa asla kapılmayın güzel işler ve doğru bilgiler yayılmaya yaygınlaşmaya hızlıca devam edecek” dedi. 

Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal seminer başında yaptığı konuşmada; “Bizlere Bodrum çarşısının ortasında barlar ve meyhanelerin arasında akşam saatinde felsefe, tarih seminerleri izlemeye kimsenin gelmek istemeyeceğini boşa kürek çektiğimizi defaatlen söylendi. Bizler doğru bildiğimizden hayallerimizden vazgeçmeyi bir kez dahi düşünmedik. Çünkü tarihini doğru bilip sahip çıkmadan, sorgulayan beyinlerle felsefe yapmadan geleceği yapılandıramayacağımızı biliyoruz. Bugün bu sıcakta buraya hocaların hocası Prof. Ahmet Arslan’dan Felsefenin Başlangıcını dinlemeye gelen yüzlerce insanı görünce ne kadar doğru yolda olduğumuzdan bir kez daha emin oldum. Değerli hocamıza ve sizlere bizimle olduğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Prof. Ahmet Arslan Kimdir?
Türk Felsefeci ve Akademisyen
1944’te Urfa’da doğdu. Lisans ve lisansüstü öğrenimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümünde tamamladı.1978’de doçent, 1988’de profesör oldu. 1979’da Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde (o zamanki adıyla Sosyal Bilimler Fakültesi) Felsefe Bölümünü kurdu. 1996-2008 yılları arasında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürlüğünü yaptı. 2011 yılında emekli oldu. Arslan Fransızca, İngilizce, Almanca gibi Batı dilleri yanında Arapçadan da çok sayıda kitabı ve makaleyi akademik hayatı süresince Türkçeye kazandırdı. Aynı dönemde, çalışma alanları olan Osmanlı kelam dü- şüncesi, ortaçağ İslam felsefesi, ilkçağ Yunan felsefesine ilişkin, zaman içinde birer başvuru kitabı niteliği kazanan ve çok sayıda yeni baskısı yapılan orijinal eserler kaleme aldı. Arslan bugün eserlerinin yeni baskılarıyla ilgilenmenin yanı sıra yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli konferanslar vermekte, zaman zaman da ulusal televizyon kanallarında benzer nitelikteki programlara katılmaktadır.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com