20 Nisan 2024 Cumartesi

AMİRAL TURGUT REİS 456. ANMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BHM
24.06.2021 17:46
AMİRAL TURGUT REİS 456. ANMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Türk denizcilik tarihinin yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan Amiral Turgut Reis, doğduğu topraklarda anıldı. Bodrum Turgutreis doğumlu Kaptan-ı Derya Amiral Turgut Reis şehit oluşunun 456’ıncı yıl dönümünde Turgutreis Atatürk Meydanı'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Etkinliğe,  Bodrum Belediye Başkan Vekili İlknur Ülküm Seferoğlu, Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu, Hüseyin Tutkun, Tayfun Yılmaz ve Önder Batmaz, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, bazı Belediye Meclis Üyeleri, İzmir Senfoni Orkestrası emekli sanatçısı ve Turgutreis’in torunu Numan Pekdemir, Turgut Reis Tarih, Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Eray Çakır, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi  ve vatandaşlar katıldı.

Turgutreis Atatürk Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlik, Sabancı Parkı içinde yer alan Turgutreis Abidesi önündeki anma töreniyle devam etti.

Akşam 20.00 itibarı ile başlayan konserde, seslendirdiği Bodrum Türküleri ile Ender Kasal ve ardından Zafer Çebi Orkestrası ile sahne alan Didem Kasal ve Altuğ Dilmaç'ın birbirinden güzel şarkıları dinleyenlere müzik ziyafeti yaşattı.  

Beklenenden yüksek katılımla gerçekleşen konserde yüzlerce Bodrumlu aylar sonra doyasıya eğlendi.

Lokma dağıtımının ardından etkinlik son buldu.

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com