23 Ekim 2024 Çarşamba

Arkeolog Ayşe Temiz’den Başkan Aras’a ‘Polyester Heykel’ tepkisi!

BHM
05.01.2023 12:46
 Arkeolog Ayşe Temiz’den Başkan Aras’a ‘Polyester Heykel’ tepkisi!
Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Arkeolog Ayşe Temiz, geçtiğimiz günlerde yaptığı sosyal medya paylaşımında Bodrum’a dikilmesi planlanan polyesterden yapılan heykellere sert tepki gösterdi.

Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde 24 Aralık 2022'de yapılan Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısında, Alper Çınar tarafından sunumu yapılan ve Bodrum'un çeşitli bölgelerinde  gerçekleştirileceği ifade edilen projeler kapsamında bahsi geçen polyester heykellerin, Bodrum Kalesi çevresine konulacağı öğrenildi. 

Heykellerin şimdiden Bodrum’a getirildiğini ve tarihi kentler projesi kapsamında şehrin önemli alanlarına dikileceğini ifade eden Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Arkeolog Ayşe Temiz, yetkilileri uyardı.

Polyester malzemeden yapılmış heykellerin fotoğraflarını çekip sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bodrum’un en önemli yerlerine dikilmek istenen polyester heykeller… 3 gün önce Bodrum’da proje diye sunuldu. Paketlenip çoktan gelmiş bile..:(..:(..: Umarız geldikleri gibi giderler..!!!” dedi. 

Arkeolog Temiz, 1 gün önceki son paylaşımında ise bu sefer yine aynı türde hazırlanmış heykellerin Ankara Etimesgut’a da konulacağını duyurarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı panel ve toplantıdan bir videoyu paylaştı. “Ankara şehrine sahip çık!” sözleriyle tepkisini gösteren Temiz şu ifadelerde bulundu:

“Bodrum’a konmaması gereken polyesterler Etimesgut’u da hedeflemiş. Hamasetin polyestere dökümü..!! ANKARA şehrine sahip çık..!!”

Heykel Sanatı ile ilgili bilgi aşağıdaki linktedir: 

https://www.artopol.com/sayfa/heykel-sanati-heykeltras

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com