01 Eylül 2026 Salı

Balıkçılar aylar sonra yeniden denizde: Bodrum’da av sezonu başladı

BHM
01.09.2026 09:32
Balıkçılar aylar sonra yeniden denizde: Bodrum’da av sezonu başladı
2026-2027 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni, Bodrum’un Torba Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte denize 10 bin yavru levrek bırakıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yeni av sezonunun başlaması dolayısıyla renkli bir etkinlik düzenlendi. Akşam saatlerinde balıkçı barınağında gerçekleştirilen dip temizliği çalışmasıyla başlayan programda, protokol üyelerinin katılımıyla denize 10 bin yavru levrek bırakıldı. Halkoyunları gösterileriyle devam eden etkinlikte geleneksel balık mezatı kurularak granyöz, levrek, çipura, dülger ve kefal gibi balıklar açık artırmayla satıldı. Katılımcılara balık-ekmek ikramının yapıldığı organizasyonda, yeni sezonun bereketli geçmesi için dualar edildi ve balıkçı gemileriyle sembolik olarak denize açılındı.  
Programda konuşan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar, kentte 4 bin 614 balıkçı ile 1117 teknenin yeni sezona başladığını bildirdi. Muğla'nın su ürünleri yetiştiriciliğinde öncü olduğunu vurgulayan Baydar, 342 tesiste üretilen yaklaşık 170 bin ton balık ile Türkiye ihtiyacının yüzde 26'sının karşılandığını ve yıllık 750 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini aktardı.
Bodrum Belediye Başkan Vekili Ercan Pehlivan, tüm balıkçılara bereketli ve bol kazançlı bir sezon dileyerek yeni av döneminin hayırlı olmasını temenni etti.  
Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı ise ilçede 1320 balıkçı, 387 ruhsatlı tekne, 10 kooperatif ve 6 barınak bulunduğunu belirterek balıkçılığın büyük bir emek ve fedakarlık gerektirdiğini ifade etti. Muğla Vali Vekili İsmail Çorumluoğlu da kent genelinde yaklaşık 600 kadın balıkçının bulunduğuna dikkat çekerek, sektörün hem bölge ekonomisine ve turizme katkı sağladığını hem de vatandaşların sofralarına kaliteli ve uygun fiyatlı balık girmesine vesile olduğunu dile getirdi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com