24 Nisan 2024 Çarşamba

Başkan Aras’ın diploma polemiği...

BHM
19.11.2022 20:43
Başkan Aras’ın diploma polemiği...
CHP Grup toplantısına katılımının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Kastamonu Üniversitesi’nde tamamladığı Siyaset Bilimi Tezsiz Yüksek Lisans Diplomasını Kılıçdaroğlu’na göstermesi, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in eleştirilerine neden oldu. 

Başkan Aras, Ankara dönüşü yapmış olduğu sosyal medya paylaşımında, partisinin grup toplantısına; milletvekilleri, ilçe başkanı ve belediye başkan yardımcısıyla katılım gösterdiğini, ardından ise CHP Genel Başkanı’nı ziyaret ederek kendisini, 2-4 Aralık tarihleri arasında Bodrum’da belediyenin ev sahipliğini yapacağı İklim Zirvesi’ne davet ettiğini ifade eden bir metin paylaştı.

Paylaşıma eklenen fotoğraflarda ise Aras’ın, elinde tutmuş olduğu Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi Tezsiz Yüksek Lisans Diplomasını, Kılıçdaroğlu’na gösterdiği görüldü. Bunun üzerine Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, manidar bir paylaşımla Başkan Aras’ın yüksek lisans diplomasını nasıl alabildiğini sorguladı.  

Gökmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelerde bulundu:

“Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras, Belediyecilikteki başarısını(!) eğitimde de göstermiş ve bunun kanıtı olarak Kastamonu Üniversitesinde Siyaset Bilimi alanında tezsiz yüksek lisansını da başarı ile tamamlayarak aldığı diplomasını da Genel Başkanına arz ederek karne sevinci de yaşamış.

Bu üstün gayreti ile lütfen bizlere, Bodrum gençlerine örnek olsun, abilik yapsın, bizim de yüksek lisans yapmamıza yardımcı olsun. Kastamonu şehrini, üniversitesini hayatında kaç kez görmüş, bu programı nasıl kazanmış nasıl bitirmiş bizlere anlatsın ki biz de eğitimde geri kalmayalım.”

Gökmen’in bu sözleri üzerine Aras’ın cevabı ise çok gecikmedi:

“Değerli Bodrumular, merhaba.. Bu akşam izninizle, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Sayın Osman Gökmen’in sosyal medya hesabından bana ilettiği bir ricasını yerine getireceğim.

Osman Kardeşim Yüksek Lisans konusunda sana yardımcı olmamı istemişsin.

Yüksek lisans yapabilmek için öncelikle; Partiniz tarafından Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili yapılan Hamza Yerlikaya’nın SAHTE olduğu ortaya çıkan diploması gibi değil, gerçek bir lisans diplomasına ihtiyaç var.

Bu konuda herhangi bir sorun yaşamadığını düşünerek, seni bilgilendirmeye devam ediyorum.

Osman Kardeşim, iki tip yüksek lisans var.

1- Tezli yüksek lisans; bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmak için yapılır. Bu nedenle, akademisyen olmak gibi bir niyeti olmayanlara önerilmez.

2- Tezsiz yüksek lisans; akademisyenlik yolunda kapsamlı bilimsel araştırmalar yapmak için değil, yapılan araştırmalardan elde edilmiş bilgileri kazanmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını görmek içindir ki, benim seçimim de bu oldu.. Akademisyenlik gibi bir hedefim olmadığı için.

Dolayısıyla, siyaset alanında kendimi geliştirmek için pandemi döneminde Kastamonu Üniversitesi’nin Siyasal Bilimler Enstitüsü’nde "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" konusunda uzaktan eğitimle Yüksek Lisans yapmam sana neden garip geldi ?

Partinizdeki bazı arkadaşların yaptığı gibi parasıyla sahtesini satın almadığım için mi ?

Bu arada şunu da bil, uzaktan eğitimde ilgili üniversitenin bulunduğu kenti defalarca görmek gerekmiyor.

Yüksek Lisansım hakkında daha fazla bilgi almak istersen, öğrenci numaram olan 201129560 ile Kastamonu Üniversitesi’ne başvurabilirsin.

Anladığım kadarıyla Yüksek Lisans belgemi Sayın Genel Başkanımızla paylaşmam da sana garip gelmiş.

Osman kardeşim, bizim partimizde eğitimle ilgili her gelişme tam 99 yıldır önemlidir ve takdir edilir.

Sayın Genel Başkanımız da eğitime bu kadar önem veren bir Partinin Genel Başkanı olduğu için, bu konularda özellikle bilgilendirilir.

Bilgine, sevgiler, selamlar..”

Aras’ın sözleri ile daha da alevlenen tartışma üzerine Gökmen, yeniden bir paylaşım yaparak şunları söyledi:

“Sayın Aras!

Öncelikle şunu söylemek isterim ki, sizin hesaplarınızdan yapılan sosyal medya paylaşımlarını pek takip etmiyorum. Bunun sebebi sizin adınıza açılan hesaplardan, yine sizin adınıza başka şahısların bu paylaşımları yapmasıdır. İnşallah uzaktan eğitimle aldığınız diplomanız da başkaları tarafından sizin adınıza alınmamıştır diye düşünüyorum. Sayın Aras ne kadar şanslısınız…

Yıllarca kendi İlçesinde Askerlik Şubesi Başkanlığı yapmış kaç subay vardır?

25 günde Belediye Başkanı olan kaç kişi vardır.

Aynı bölüme aynı dönem kaydolan Bodrum’dan 4 arkadaş olması da ne büyük şans değil mi?

Yalnız size Bodrumluların hazırladığı bir karne var ki…

Kafana göre bilgilendirmelerin için teşekkür ederim ama Bodrum’da çok kullanılan bir sözü söylemeden geçmeyeyim “Okumuşun cahili okumamışınkinden beterdir.”

Ayrıca Turgutreis’te yeni pazar yerinin alt katının su giderini unutmuşsun. Yağmur yağarsa fena olur. Demedi deme…”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com