18 Ekim 2024 Cuma

Başkan Mandalinci: ‘Ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz’

BHM
09.07.2024 17:20
Başkan Mandalinci: ‘Ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz’
Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edilirken, bölgede bulunan ekip sayıları artırıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de yangın bölgesinde söndürme çalışmalarının yoğun bir çabayla devam ettiğini belirterek, “Ekiplerimizle beraber teyakkuz halindeyiz. Yangının büyümemesi için de elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz” dedi.  

Muğla'nın Bodrum ilçesi Pınarbelen Mahallesi'nde başlayan ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan orman yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürerken, bölgeye giden Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, teyakkuz halinde olduklarını ve tüm kurumların iş birliği ile yangının söndürülmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.
 

Rüzgarın sürekli yön değiştirmesinin kontrol altına alma çalışmalarını olumsuz etkilediğini ifade eden Mandalinci, “Yaklaşık yarım saat önce Çamlık ile Yalıçiftlik bölgesi arasındaki Kaplan Dağı mevkiinde bir orman yangını meydana geldi. Yangının çıktığı alan sarp ve dağlık alan olduğu için, yangına maalesef araçla müdahale etme şansımız yok ama Yalıçiftlik sınırında itfaiye araçlarımızla, orman ekiplerimizle beraber teyakkuz halindeyiz. Havadan helikopter ve uçaklarımız yangına müdahale ediyorlar. Yangının büyümemesi için burada ekiplerimizle birlikte görev başındayız. Orman Müdürlüğümüz, Muğla Büyükşehir Belediyesi, itfaiyemiz olsun hep beraber yangın bölgesindeyiz. Rüzgar, çok değişik yönlerden esmeye devam ediyor şu anda. Bazen soldan bazen sağdan geliyor. Bu da tabi yangının biraz daha büyümesine yol açabiliyor. Ekiplerimizle beraber teyakkuz halindeyiz. Yangının büyümemesi için de elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun. Bölgelerimizin bu yangından en az etkilenmesi için görev başındayız” dedi.
 

Saat 14.00 sıralarında meydana gelen orman yangını rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılırken, sert rüzgarlar sebebiyle ekipler, alevlerin kontrol altına alınmasında zaman zaman güçlük çekiyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşlara ait ekipler de söndürme çalışmalarına destek verirken yangın bölgesinde ekip sayıları artırıldı.
 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 10 helikopter 8uçak ile havadan, 33 arazöz, 16 su tankeri, 5 dozer ve 271personel ile karadan söndürme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com