25 Nisan 2024 Perşembe

BELEDİYE MECLİSİ CEMEVİ KARARINI ERTELEDİ

BHM
02.12.2019 16:34
BELEDİYE MECLİSİ CEMEVİ KARARINI ERTELEDİ
Bodrum Belediye Meclisi , Bodrum'da yapılacak Cemevi için arsa tahsis edilmesi konusunda oy birliği ile red kararı aldı.

Bitez Mahallesi, Gündönümü Mevkii, 2466 parselde kayıtlı 1.999,97 m² lik taşınmazın Bodrum Belediyesi'ne ait olan 1.324,15 m² lik hissesi üzerine Cemevi yapılması için, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine 25 yıllığına tahsisine, ayrıca yapımı için yerel yönetim tarafından destek verilmesinin kabulüne Bodrum Belediye Meclisinin kasım ayı toplantısına katılan üyelerin oy birliği ile verdiği 02.11.2018 tarih ve 2018/106 sayılı karar iptal edilerek, bugün gerçekleştirilen Aralık ayı olağan meclis toplantısında yeniden teklife sunuldu.

Yenilenen teklife göre, mülkiyeti Belediyeye ait Bitez Mahallesi, 331 ada, 3 parselde kayıtlı ve imar planında “İbadet Yeri” olarak ayrılan taşınmazın Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine tahsis edilmesi teklifi, imar komisyonuna havale edildi.

Başkan Aras, “Daha önce Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine tahsis edilen 1314 metrekarelik bir arsa vardı ancak daha sonra yapılan çalışmalarda bu arsada yaklaşık 47 hissedarın olduğu ortaya çıktı. Bu yerin böyle bir amaç için tahsis edilmesi uygun değildi. Biz de bunun üzere yeni bir yer arayışına gittik. Yaklaşık 8 aydır bu konuyu inceliyoruz ve en son Bitez bölgesinde toplamda 3 bin 874 metrekarelik bir belediye tapulu arazisi. Bu arazi üzerinde ibadethane lejantı var. Burayı sayın meclisimizin onayına sunmaya karar verdik. Bu madde bu amaçla buraya getirildi. Ancak arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde genel kanı oraya yapılacak olan projenin de görülmesi ve daha sonra yapılması noktasında. O yüzden ben sayın meclisimiz uygun görürse konunun imar komisyonuna havale edilip bir sonraki mecliste karara bağlanmasını oylarınıza sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Madde, oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi. 
 

Bunun üzerinde salonda bulunan Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği üyeleri karara büyük tepki gösterdi. Salonu terk eden Alevilerin “Yazıklar olsun. Bu meclisin çoğu oraya Alevilerin oyu ile geldi. Utanın, utanın” dediği duyuldu. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com