16 Eylül 2024 Pazartesi

Belediyeden Bitez sahilindeki oldu bittiye jet müdahale!

BHM
07.09.2024 12:51
Belediyeden Bitez sahilindeki oldu bittiye jet müdahale!
Bitez sahilinde MUÇEV’e ait ruhsatsız yapıya su hattı döşenmesi ile gündeme gelen söz konusu yapı, dün yapılan haberlerin ardından an itibarıyla Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi.

Bodrum’un Bitez sahilinde yer alan bir işletmenin ruhsatı dahi olmadan sahili kiralayıp izinsiz bir şekilde kazarak sahile su tesisatı döşediği iddiası tepkilere neden olmuştu. Konuyla ilgili Bodrum Belediyesi “Benim yetkim yok” derken izinlerin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından verildiği belirtilmişti.

Edinilen bilgiye göre söz konusu yapıya belediye tarafından ruhsat verilmediği ve verilmeyeceği söylenirken duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Yine yangından mal kaçırır gibi bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bodrum’un söylendiği gibi sahipsiz olduğuna inanmak istemiyoruz. Lütfen Bodrum’un sahipsiz olmadığını gösterin.” dedi.

 

Şikayet üzerine olay yerine giden zabıta ekiplerinin konuyu yerinde incelemesinin ardından durumdan şikayetçi olduğunu ifade eden bir vatandaş, “Söz konusu belgede ruhsatsız yapıya su çekilmesi işlemi diyor. Ahmet Aras da buna izin vermiş. Zabıtanın aktardığına göre gösterdikleri yazı, izin belgesi değilmiş sadece başvuru dilekçesiymiş. 6 m2 için sabit olmayan yapıya su bağlanması diyor… Burası 6 m2 mi ve sabit değil mi? Bu uygulama resmen orman kanunudur. 6 m2 sabit olmayan yapıya izni veren, aynı zamanda Bitez işgali ile ilgili MUÇEV AŞ’ye dava açan da aynı kişidir. Belediye ekipleri gelene kadar sularını bağladılar. Şimdi gelip MUSKİ’nin suyu açmasını bekleyecekler. Buraya kadarını yaşayıp gördük, MUSKİ’nin yasal bağlantısını da görürüz muhtemelen.” ifadelerinde bulunmuştu.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com