29 Eylül 2024 Pazar

Binlerce yaşam hakkı savunucusu İstanbul Kadıköy'de katliam yasasını protesto etti

BHM
11.08.2024 00:12
Binlerce yaşam hakkı savunucusu İstanbul Kadıköy'de katliam yasasını protesto etti
İstanbul Kadıköy'de, sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasanın protesto edildiği bir eylem düzenlendi. (İstanbul’dan Emir Ali Kaya yazdı)

Bu yasa, TBMM’den geçerek Resmî Gazete’de yayımlanıp yürürlüğer girdiğinden beri, özellikle Niğde ve Ankara Altındağ’dan gelen köpek ölümlerine dair görüntüler tepki topluyor.

Yasanın gündeme geldiği ilk günden itibaren sokakta eylemler düzenleyen yaşam hakkı savunucuları, son gelişmelerin ardından Kadıköy İskelesi Meydanı'nda bir araya geldi. Yaşatacağız Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen eylemde, “Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin” yazılı pankart açıldı. Eylemciler ellerinde “Katliama geçit vermeyeceğiz”, “Benim için öldürme”, “Sokakları terk etmiyoruz Dostlarımızı vermiyoruz ”, “Hayvana, insana, yeryüzüne özgürlük”, “Toplayamazsın, Hapsedemezsin, Öldüremezsin” gibi afişler taşıyarak sık sık  “Birleşe birleşe kazanacağız” “AKP elini hayvanlardan çek”, sloganları attı.

Eylemde konuşma yapan yaşam hakkı savunucuları, "katliam yasası" olarak nitelendirdikleri düzenlemeye karşı birlikte mücadele etmek için Yaşatacağız Platformu’nu kurduklarını duyurdu. Mahalle mahalle örgütlenerek sokak hayvanlarının toplanmasına izin vermeyeceklerini belirten savunucular, 29 Eylül’de büyük bir miting yapacaklarını açıkladı ve herkesi bu mitinge davet etti.

Emir Ali Kaya / 10.08.2024 / 19:30 / Kadıköy 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com