Muğla’ya Hizmet Vakfı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın ortak kuruluşu MUÇEV tarafından Bodrum’un Bitez Mahallesi sahiline inşa edilen 20 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki ahşap platform, kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kaldırılıyor.
Bitez’de yaşayan bölge sakinlerinin de tepkisine neden platform ile ilgili bazı vatandaşlar, suç duyurusunda bulunmuştu. Bodrum Belediyesi tarafından önce mühürlenip ardından yıkım kararı verilen platform, yapan firma tarafından geçtiğimiz gün sökülmeye başlandı.
Halk plajının içinde kıyı kullanımını engelleyen platformun kaldırılması, çevrecileri ve Bitez sakinlerini sevindirdi. Platformun sökülmeye başlandığını duyan vatandaşlar, “Gerekirse hukuk mücadelesi vererek yılmadan dayanışma içinde olmaya, çevreyi, kıyıları korumaya devam edeceğiz.” dedi.