16 Eylül 2024 Pazartesi

Bizler Müşteri değil, Halkız!

BHM
26.08.2024 16:51
Bizler Müşteri değil, Halkız!
Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi her Pazar günü bir sahilde “Sahiller Halkındır” sloganı ile bir basın açıklaması düzenliyor. 25 Ağustos 2024 Pazar günü Bodrum’un Gerenkuyu halk plajında yapılan basın açıklamasında, Limak Holding’in bu alana bir otel yapacağı ve bir süre sonra Gerenkuyu’da halkın sahili kullanamayacağı iddia edildi.

Bodrumsokakhaber.com'un haberine göre; her pazar günü olduğu gibi “Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi” sahillerin halkın olduğu ve bunun bir Anayasal bir hak olduğunu haykırdığı farkındalık eylemlerine Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu plajında basın açıklaması düzenledi. Denize giren yurttaşların da destek verdiği basın açıklamasında Limak Holding’in kısa bir süre içinde Gerenkuyu Plajını işgal ederek halkın sahile girmesini engelleyeceğini iddia etti.

Ormanın Yeşiliyle, Denizin Mavisiyle Yaşamak İstiyoruz! Rant Projeleri İstemiyoruz!

Yapılan Basın açıklamasının ilk bölümünü Zeynep Çiğdem Dedeoğlu okudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Sevgili Bodrumlular, değerli misafirlerimiz ve kıymetli basın emekçileri, Gerenkuyu plajı Bodrum’un işgal edilmemiş nadir plajlarından biridir. Araçla gelince ödediğimiz park ücretini ve duş için ödediğimiz ücreti saymazsak burada misafirlerimizle birlikte şemsiyelere, şezlonglara da ücret ödemeden buranın keyfini çıkartıyoruz. Lakin, bu özgür plaj ve doğa harikası kıyımız ülkemizin ve Bodrum’un değişik kıyılarında olduğu gibi sözde turizm adı altında ulusal ve uluslararası sermaye gruplarına peşkeş çekiliyor. Akbelen de ormanlarımıza, toprağımıza, suyumuza ve köylünün yaşam alanlarına göz koyan doğa katili Limak holding şimdi de özgürce denize girebildiğimiz Gerenkuyu’ya göz dikiyor. Ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz, bu vatan kimin? Emeği ve alın teriyle vatanın her karışını ilmek ilmek örenlerin değilse kimin? Halkın olana, doğanın yeşiline, doların yeşili gözüyle bakanların mı? Uğruna gözünü kırpmadan can verenlerin değilse kimin? Özgür Kıyılar Bodrum inisiyatifi olarak 14 haftadır ilçemizin işgal altındaki değişik kıyılarında her Pazar yaptığımız eylem ve etkinliklerle kıyılarımızın bir rant kaynağı olmaması gerektiğini, doğayı – evreni paylaştığımız tüm canlılarla birlikte herkesin kullanımına açık kalması gerektiğini haykırıyoruz. Sesimizi duyan var mı? Maalesef ne yerel yönetimden ne de merkezi iktidardan sesimiz duyan yok. Sesimizi duyuruncaya kadar eylem ve etkinliklerimize devam edeceğiz…”

Basın açıklamasının ikinci bölümünü ise Güney Şirin okudu; “Anayasamızın 43. Maddesi ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu’nun da öngördüğü eşit ve özgürce kıyıya/denize ulaşma hakkımız ülkeyi yönetenlerce hiçe sayıldığı için kıyılarımız yıllardır halkın – kamunun ücretsiz ve özgürce kullanımına kapatılarak işletmelere rant kaynağı olarak sunulmakta, bizlere yurttaş değil müşteri olarak bakılmaktadır.

Kıyılar Kimsenin Malı Değildir!

Bugün Gerenkuyu plajını nasıl özgürce kullanabiliyorsak ilçemizin, ülkemizin tüm sahillerine – plajlarına da aynı şekilde ulaşabilmek, buraların güzelliklerinden doğaya – birbirimize karşı sorumluluklarımızın bilincinde olarak faydalanabilmeye devam edebilmek için tüm halkımızı birlikte mücadeleye çağırıyoruz.

Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi…”

Basın açıklamasına katılan Kızılağaç Muhtarı Mehmet Karaca da buraya yapılması planlanan otelin bölgeye hiçbir katkı sağlamayacağını ve Kızılağaçlılar olarak Gerenkuyu Plajının halkın olmaya devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com