02 Mayıs 2024 Perşembe

Bodrum’a su ne zaman gelecek?

BHM
08.11.2023 14:32
Bodrum’a su ne zaman gelecek?
Gözde turizm merkezi Bodrum’da yaşanan su kesintileri vatandaşları mağdur ediyor. Vatandaşlar, su kesintilerinin zamanını araştırarak önlem almaya çalışıyor. Konunun uzmanı Bodrum’a suyun ne zaman geleceğini açıkladı

Özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi kıyı kesimlerde yaşayanlar çok derin susuzluk çekiyor. Bodrum’da yaşanan su kesintileri yüzünden mağdur olan vatandaşlar, en azından önceden önlem almak istiyor. Peki Bodrum’da su kesintileri saatleri? Bodrum’da su kesintileri ne kadar sürecek? Bodrum’a su ne zaman gelecek?

İki barajı da kuruyan gözde turizm merkezi Bodrum’da, vatandaşlar susuzluktan kırılıyor. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ), Bodrum’da planları olarak su kesintisi yaşanacak mahalleri duyurdu. Gözde turizm merkezi Bodrum’da son yıllarda yaşanan kuraklık ve artan su kullanımından kaynaklı olarak barajların seviyesi düştü.

Bodrum’da su kesintileri yaşanan yerler

Bodrum’da su kesintisi yaşanan mahalleler şöyle: Gölköy, Kumbahçe, Ortakent, Gümbet, Turgutreis, Yalıkavak, Karabağ, Koyunbaba, Peksimet, Çarşı, Müskebi, Gümüşlük, Bitez, Gündoğan, Umurca, Türkbükü, Küçükbük, Geriş, Yokuşbaşı, Farilya, Torba. Su kesintilerinin ise ne zaman biteceği hakkında henüz bir açıklama yapılmazken vatandaşlar en kısa sürede çözüm bekliyor.

Bodrum’a su ne zaman gelecek?

İki barajın da kuruması yüzünden derin bir susuzluk çeken Bodrumda günler süren su kesintileri yaşanıyor. Susuzluktan kırılan Bodrumlular, temel ihtiyaçlarını bile gideremiyor. Muslukları akmayan vatandaşlar, tanker satın alarak su temin etmeye çalışıyor. MUSKİ’ye defalarca şikayette bulunmalarına rağmen bir türlü çözüm bulunamıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum’daki susuzlukla ilgili açıklama yaptı. Aralık ve ocak aylarında yağışların da etkisiyle Bodrum’a barajlardan kısmen de olsa su temini yapılabileceğini belirten Ceyhun Özçelik, bu sayede Bodrumluların su sıkıntısının biraz olsun giderileceğini belirtti.
 

Özçelik, “Geyik ve Mumcular barajları tamamen kurumuştu ve şu anda Bodrum'a içme suyu temin eden tek kaynak içme suyu kuyulardır. Son dönemde 20 ilave kuyu açılarak 120 civarında kuyu Bodrum'a içme suyu temin etmeye çalışıyor. Açılan kuyularla en fazla yüzde 40 su temini yapılabilir. Kuraklığın devam etmesi durumunda gittikçe bu oran aşağı düşecektir. Yağışlarının gelmesiyle beraber yer altı suyu tablası bu iki bölgede zamanla yükselecek. Umut ediyoruz ki barajlarımızda kısmen suyla dolacak. Önümüzdeki 2024 su yılında da yağışların olumsuz geçmesi durumunda bu bölge için olumsuz koşulların devam edeceği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Marmaris Manşet 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com