16 Eylül 2024 Pazartesi

Bodrum Akademia’da Alp Çağpar sergisi: ‘Düşüş’

BHM
19.08.2024 13:07
Bodrum Akademia’da Alp Çağpar sergisi: ‘Düşüş’
Sanatçı Alp Çağpar, sanatseverlerle ‘Düşüş’ adlı sergisiyle Bodrum’da buluşuyor. Çok yönlü sanatçı, seramik eserlerinden farklı olarak bu kez resimleriyle 20 Ağustos - 6 Eylül 2024 tarihleri arasında açılan sergide sanatseverlerle bir araya gelecek.

Akademia (Akdeniz Ülkeleri Akademisi) Vakfı Sergi Salonunda “Düşüş” adını verdiği sergisinin adı kadar savunduğu tezi de ilginç. Sanatçı, tablolarında anlattığı ruh halini, “Düşmek ‘belki’ bir özürdür… Arınmaya ihtiyaç duymak, yeniden başlayabilmek umudu, aydınlanmanın, uyanışın gereği, bir yolun sonu, başıdır…Düşmek; vicdanla, haysiyetle, çözüm arayışıyla, gerçeği kabullenişle ilgilidir…” diye ifade ediyor.

Çalışmalarını uzun yıllar boyunca Bodrum'da bulunan atölyesinde sürdüren sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümünü bitirdikten sonra, Cahide Erel Atölyesi Seramik Duvar Panosu çalışmalarına katıldı. Çukurcuma Ceramiclub Seramik Atölyesi’ne katılan, Bodrum başta olmak üzere birçok yerde sanat ve kültür danışmanlığı yapan Alp Çağpar, çok sayıda kişisel ve karma sergi açtı.

Büyük ilgi gören, “Denizi Pişirdik Bodrum Sergi”, Denizi Pişirdik Kaş Sergisi, Sualtı Sergilemesi, Denizi Pişirdik, Berlin Sergisi, Recycling Sergi ve Video Art Projesi, Uçan Üniversite Sergisi, Bodrum Karnavalı Heykel Uygulaması sanatçının katıldığı etkinlikten bazıları. Alp Çağpar son olarak 2023 yılında Dikiz/Peep adlı kişisel sergisini Kraft Bodrum’da açtı.

Haber Kaynağı: Gazetepencere.com 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com