25 Nisan 2024 Perşembe

Bodrum aşığı, Türkiye'nin ilk CEO'su Hasan Güleşçi vefat etti

BHM
02.01.2023 14:34
Bodrum aşığı, Türkiye'nin ilk CEO'su Hasan Güleşçi vefat etti
Türkiye'nin CEO unvanı taşıyan ilk profesyonel yöneticisi Sabancı Holding eski CEO'su Hasan Güleşçi hayatını kaybetti. 86 yaşındaki Bodrum aşığı Hasan Güleşçi, Bodrum Deniz Müzesi’ne yaklaşık 7 bin adet deniz kabuğu bağışlamıştı.

Bodrum'u çok seven evli ve 3 çocuk babası Hasan Güleşçi, 40 yıl boyunca Dünya’nın çeşitli yerlerine yaptığı iş seyahatlerinde, hobi olarak deniz kabukları toplayarak koleksiyon haline getirmiş, yaklaşık 7 bin kadar deniz kabuğundan oluşan bu koleksiyonunu da düzenlenen protokol ile Bodrum Deniz Müzesi’ne bağışlamıştı. 2011 yılından beri müzede sergilenen deniz kabuklarının tarih bilgisi, üst aile-alt aile-çıkaran kişi-çıkarıldığı yer gibi bilgilerden oluşan etiketleri ile sergilenmeye devam ediyor.

Sabancı Holding, Güleşçi'nin vefatının ardından şu mesajı yayınladı:

"1961-2010 yıllarında Topluluğumuzda görev yapan, 1985-2000 yıllarında Sabancı Holding Genel Koordinatörlük ve CEO’luk görevlerinde bulunan, 1996-2010 yıllarında Topluluğun farklı şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Hasan Güleşçi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz."

Sabancı Holding’in efsane CEO’su Hasan Güleşci, emekli olduktan sonra eşi Gülsen Güleşçi ile Bodrum’a taşınmıştı. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com