19 Nisan 2024 Cuma

BODRUM CUP'TA BU YIL ROTA YANGIN BÖLGELERİ

BHM
08.10.2021 11:29
BODRUM CUP'TA BU YIL ROTA YANGIN BÖLGELERİ
Deniz dünyasının her yıl heyecanla beklediği American Hospital The Bodrum Cup yelken yarışları, nefes kesen mücadeleler konserler ve renkli etkinliklerle 18 Ekim’de başlıyor

16 Ülkeden 323 Yelkenci Geliyor

Dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını ve meraklılarını Bodrum’da bir araya getiren uluslararası deniz festivali American Hospital The Bodrum Cup, 33. yılında yelkenlerini yangın bölgelerinde açacak. Akdeniz’in en büyük yelken festivali olan The Bodrum Cup, American Hospital isim sponsorluğu ve Bitci ana sponsorluğunda 33. yılında da mücadele dolu yarışlar, dostlukları pekiştiren konserler ve etkinliklerle 18-23 Ekim günleri arasında yapılacak.

‘Umutları canlı tutmalıyız’

Yarışlarda, çeşitli etkinlikler düzenlenecek, yangınlardan olumsuz etkilenen işletmelere destek olunacak; yangının söndürülmesinde emeği geçen kahramanlar için saygı gösterisinde bulunacak.

Etkinlik çerçevesinde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras moderatörlüğünde American Hospital The Bodrum Cup komitesi ve çeşitli kurum temsilcilerinin yer aldığı bir toplantı düzenlendi.

İçmeler Mevkiindeki Bodrumspor Yelken Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Otelciler Derneği(BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz ve Bodrumspor Yelken Şubesi Sorumlusu Hadi Türk katıldı.  Başkan Aras, “Umutları canlı tutmak için bu tür faaliyetler ve benzeri çalışmalar çok önemli. Kissebükü, Mazı, Çökertme bölgelerinde bütün deniz ve yarış tutkunları ile birlikte olacağız. Yangın nedeniyle bölge ekonomisi büyük zarar gördü. Tekrar bölgeye dikkat çekecek etkinliklere ihtiyacımız var. American Hospital The Bodrum Cup bu sene Çökertme’ye kadar giden parkuruyla çok önemli bir misyon üstlenmiş olacak” dedi.

Toplantıda konuşma yapan Bodrumspor Yelken Şubesi Sorumlusu Hadi Türk ise “Son 2 sezonda turizmimiz çok büyük zarar gördü. Bu organizasyonu normalde Mart ayında yapıyorduk fakat bu sene aynı dönemde pandemi sebebiyle yapamadığımız organizasyonu bu seneyi kaçırmamak adına Ekim ayına erteledik. Bunun bilgilendirmesini kulüplere yaptık. Onlar da katılmak için çok uğraş verdiler. PCR testlerinden geçecekler. Buraya gelip gitmek kolay olmayacak ama Optimist Dünya Şampiyonası arefesinde buradaki rüzgarı, ortamı görmek ve antrenman yapmak için bu organizasyona katılıyorlar.” dedi. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com