20 Nisan 2024 Cumartesi

BODRUM'DA 9 İŞLETME DAHA KAPATILDI

BHM
01.09.2020 13:44
BODRUM'DA 9 İŞLETME DAHA KAPATILDI
Bodrum’da, Kovid-19 tedbirlerine uymadığı tespit edilen 9 işletmenin daha faaliyeti durduruldu.

Bodrum Kaymakamlığı koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi ekipleri, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ilçede denetimlerine devam ediyor. Tedbirlere uymayan mekanlar ilk etapta 4 günlüğüne kapatılıyor. İşletmeler verilen bu cezayı tamamlayıp açıldıktan sonra tedbirlere yine uymazlarsa bu kez 15 gün süreyle faaliyeti durduruluyor. Kafe ruhsatı alıp da bar-disko gibi çalışan işletmeler ise süresiz kapanıyor. 

Bu kapsamda Bodrum’da aralarında ünlü mekanların da olduğu 9 işletme daha dün kapatıldı. Zabıta ekiplerince sabah saatlerinde başlayan mühürleme işlemleri, akşama kadar sürdü. 

Yapılan mühürleme işlemleri kapsamında; Marina Yacht Club, Kule, Catamaran, W Club ve Karpuz’un faaliyetleri süresiz durdurulurken, Gümbet’te geçen hafta 4 günlüğüne kapatılan Dream Beach ve Alora Beach adlı işletmeler ise bu kez 15 günlüğüne tekrar mühürlendi. Tekilacılar Sokağı’ndaki Blue Night ve Mexico Tequila adlı işletmelerin de faaliyeti 4 günlüğüne durduruldu. 

Mekanlar zabıta ekiplerince mühürlenirken, polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Dünyanın ilk yüzer diskosu Catamaran mühürlenirken Sahil Güvenlik ekipleri de hazır bulundu. 

Mühürlenen işletmeler arasında bulunan, Bodrum eğlence hayatının ünlü mekanlarından Kule Bar'ın işletmecisi ve Bodrum Belediyesi İYİ Partili Meclis Üyesi Atilla Serttaş, basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

"3 Eylül’deki meclis toplantısında neyin nasıl olduğunu, kimin dükkanı niye kapanır, kimin ki niye kapanmaz, pandemi bahane baskın şahane durumunu inşallah sizlerle Bodrum’un sesi olmaya, yeme içme eğlence sektörü temsilcisi olarak hem Bodrum Ticaret Odası hem de Bodrum Belediyesi’nde siyasete girme amacımız Bodrum’un yeme içme eğlence sektörünün sorunlarını tartışmaktı. Onların sorunlarına sahip çıkmaktı. Şimdi Bodrum Belediyesi’nde Bodrum halkının, Bodrum’da yaşayan yaklaşık 60 bin çalışanın sesi olmaya çalışacağız” dedi.

Öte yandan İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca tedbirleri ihlal eden işletmelere bugüne kadar yaklaşık bir milyon TL de para cezası kesildiği bildirildi. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com