Balparmak Arıcılık Akademisi'nin katkıları ile gerçeştirilen kursun açılışında konuşan Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, turizm kenti olan ilçede tarımsal çalışmaların da öne çıktığını söyledi.
Bölgede tarımsal üretimin artması için resmi kurum ve kuruluşlarla ilerişim halinde olduklarını belirten Melengeç, "Bilinçli üretimle üretimde kalitenn artması için çeşitli eğitim çalışmaları düzenliyoruz. Bu kursumuzdan bunlardan biri. İlerleyen süreçte farklı konularda da kurslar açmayı planlıyoruz. Bu kursun açılmasından dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz." dedi.
Melengeç, Muğla'daki Balparmak Arıcılık Akademisi'nin bu kursa çok önemli katkıları olduğunu, akademinin eğitmenlerinin de kursiyerlerle bir araya geldiğini söyledi.
Kursun açılışında Balparmak Kurumsal İletişim ve Organizasyon Müdürü Neval Tunalı, Balparmak Ar-Ge ve Kalite Direktörü Emel Damarlı ve Balparmak Organizasyon Müdürü Gülay Yalçınkaya'da yer aldı.
Balparmak Ar-Ge ve Kalite Direktörü Emel Damarlı, Türkiye'nin bir arıcılık ülkesi olduğunu söyledi. Muğla bölgesinin çam balı üretimin kalbi olduğunu ve dünyada çam balının yüzde 92'sinin bu bölgeden elde edildiğini belirten Emel Damarlı, "Çam balının çeşitli özellikleri var. Biz çam balının kıymetini bilmeliyiz. Bunu bilirken çam balını modern arıcılık tekniklerine uygun olarak üretmeliyiz." dedi.
24 saati teorik olmak üzere toplam 72 saatlik kurs sonunda başarılı olanlara belgeleri verilecek.