27 Temmuz 2024 Cumartesi

Bodrum'da 'bir garip' yol hikayesi: Seçim bitti, yapı paydos

BHM
17.09.2023 17:27
Bodrum'da 'bir garip' yol hikayesi: Seçim bitti, yapı paydos
Bodrum’da yapımı yılan hikayesine dönen Ortakent-Yalıkavak yolu ilçe trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 2015 yılında yapımına başlanan, 2016’da çeşitli davalar nedeniyle inşaatına ara verilen Ortakent-Yalıkavak yolu Bodrum'da çok sayıda kazaya neden oldu.

8 yıllık aranın ardından ve 2023 genel seçimleri öncesi yapımına yeniden başlanılan yolda, seçim sonrasında çalışmalar tekrar durdu. Şantiye haline getirilen bölgede genişleme çalışmaları nedeniyle yolun her iki tarafı kazılırken yol boyunca bazı yerlerde çukurlar oluştu. Bahsi geçen çukurlar nedeniyle bölgede çok sayıda trafik kazası meydana geliyor. Yol boyunca direklerden sarkan elektrik ve internet kabloları da ciddi riskler barındırıyor. 
 

'Seçim yatırımı' kapsamında yapımına başlanan, seçimin ardından da yarıda bırakılan yol çalışması trafiği de olumsuz etkiliyor. Yolun büyük kısmının yapım aşamasında olması nedeniyle Yalıkavak ve Ortakent istikametinde trafik uzun süre tıkanırken, sürücüler ve Bodrum halkı zor anlar yaşıyor.

Şantiye halinde bırakılan yoldan bölge esnafı da şikayetçi. Dükkanlarının önü kazılan esnaf iş yerlerine girip çıkmakta zorlanıyor. Birçok iş yerinin önünde moloz ve toprak yığınları oluşmuş durumda. Yine bölgedeki kazılar nedeniyle oluşan toz kümeleri araçların görüş alanını daralmasına ve kazalar yaşanmasına neden oluyor. 

Yıllardır bitirilemeyen yol çalışmasına bölge esnafı tepkili. 
 

Kaynak: Duvar | Selçuk Arslan 

Yalıkavak bodrum

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com