29 Mart 2024 Cuma

BODRUM’DA İNGİLİZLERLE AKRABA GİBİYİZ

BHM
03.05.2016 21:02
BODRUM’DA İNGİLİZLERLE AKRABA GİBİYİZ
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, turizmde en büyük desteği 40 yıldır İngilizlerden aldıklarını söyleyerek "Çok sayıda İngiliz, Bodrum'da tatil yaptıktan sonra burada yaşamaya başladı. İngilizlerle akraba gibiyiz" dedi.

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOTAV) Bodrum Belediyesi ve TAV işbirliğiyle oluşturulan 2016 Yılı Turizm Eylem Planı kapsamında turizmdeki olumsuz gelişmeleri ortadan kaldırmak Türkiye ve Bodrum turizmini Avrupa'da en iyi şekilde tanıtmak amacıyla 30 Mart -15 Haziran tarihleri arasında 12 ülkedeki 15 farklı medya grubundan 700 gazeteci ilçeyi ziyaret ediyor. Londra Turizm Ateşeliği aracılığı ile ilçeye gelen 18 İngiliz medya temsilcisi ve tur operatörü Bodrum Belediye ve BOTAV Başkanı Mehmet Kocadon'un Hakan Aykan Trafo Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda Kocadon'a Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt eşlik etti. Bodrum'da mavi yolculuk, turistik koylar, tarihi, kültürü, pazarı ve geçmişi hakkında İngilizce sunum yapıldıktan sonra konuşan Eco Turkey Turizm Acentası temsilcisi Ali Keskin, "İngiltere'den gelenler arasında sadece yaz aylarında değil, yılın 12 ayı Bodrum'da turizm yapılabileceğini anlatacak doğa, kültür, tarih, safari, eko turizm ve helal turizm olmak üzere farklı turizm kollarından temsilciler var. Terörizmin ülkemizde yarattığı olumsuz imajı bu konuklarımızla Bodrum'da doğru biçimde tanıtım yaparak tedirginlikleri en az seviyeye indirmek istiyoruz" dedi. Those Travel Guys Group temsilcisi Peter Foster ise yaşanan terör olaylarının ardından İngiliz turistlerin kafasında güvenlikle ilgili şüpheler oluştuğuna dikkat çekerek "Birkaç gündür Türkiye'deyiz ve güvenlikle ilgili hiçbir sorun yaşamadık. Özellikle Bodrum'un yılın 12 ayı turizm yapılabilecek tatile gelinebilecek bir bölge olduğunu gördük. İngilizlerin önemli bir bölümünün tatil için Bodrum'u tercih edeceklerine inanıyorum" dedi.

 

CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon önümüzdeki günlerde Almanya, Belçika, Hollanda, Norveç, İsveç, Polonya ve Slovenya'dan yayın organları temsilcilerini ağırlamaya devam edeceklerini belirterek, "Turizmdeki olumsuz imajımızı ve bölgemizde herhangi bir olumsuzluk tehlike olmadığını ancak yabancı medya kuruluşları aracılığı ile o ülkelere anlatabiliriz. Bu nedenle bugün İngiltere'de ikinci medya grubunu ağırladık. Turizmde en büyük desteği tam 40 yıldır İngiliz konuklarımızdan görüyoruz. O kadar çok İngiliz Bodrum'da tatil yaptı ki artık her iki ülkeden de birçok gelin ve damat ilçemizde yaşamaya başladı. İngilizlerle akraba gibiyiz. Düzenlediğimiz tanıtım kampanyaları etkisini göstermeye başladı. Bugün iki dev gemi ile ilçemize yaklaşık beş bin yabancı turist geldi" dedi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com