01 Mayıs 2024 Çarşamba

Bodrum'da inşaat sezonu hızlı başladı!

BHM
25.11.2023 09:49
Bodrum'da inşaat sezonu hızlı başladı!
Alt yapı ve üst yapı sorunlarının yoğun olarak yaşandığı gözde turizm merkezi Bodrum’da, inşaat yasaklarının kaldırılması ile yeni başlayan ve yarım kalmış inşaat sahalarında yaşanan yoğunluk dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Bodrum Belediyesi faaliyet raporunda belediyenin geçtiğimiz 4 yılda 14.000 adet inşaat ruhsatı verdiği ortaya çıkmıştı. Büyükşehir dönemi ile birlikte şu an mahalle statüsüne sahip 11 beldesi olan Bodrum’un 4 beldesi dışında ise kanalizasyon alt yapısı bulunmuyor. Bodrum yarımadasını esir alan su problemi ise artık bilinen bir gerçek.

“Bitez’de 800 ağaç katledildi"

En önemli konu ise verilen inşaat ruhsatları ve ruhsata aykırı yapılaşma ile yarımadanın yeşil dokusunun neredeyse yok edilmek üzere olması. 

Bitez Aktur içinde önceki yıl Özelleştirme Dairesi Başkanlığı’nın yaptığı ihalede 29 dönüm hazine arazisini 242 milyon liraya satın alan Rekuba İnşaat tarafından başlatılan lüks konut projesi yeni bir doğa talanını da beraberinde getirmişti. 

Bodrum'da Hazine’ye ait ve kamu için kullanılması gereken deniz manzaralı arazi, imar planı değiştirilerek yapılaşmaya açılmış, araziyi ihaleden sadece birkaç ay önce REKUBA adlı şirket satın almıştı. Yapılacak milyonlarca liralık konutlar için geçen yıl arazide yöreye özgü 800’ü aşkın ağaç kesilmişti. Çalışmalar kapsamında ağaçlar kesilmesi ve deniz kıyı çizgisine beton dökülmesi çevrecilerin ve bölgedeki vatandaşların tepkisini çekmişti. 

Galeride paylaştığımız Akyarlar’da denize sıfır yapılan bir başka proje de en çok tepki alan projelerden biri. 



“Bodrum git gide beton yığınına dönüyor”

Vatandaşlar, verilen binlerce ruhsata rağmen alt yapı sorununun çözümsüz kalmasına isyan ediyor. “Bodrum bu yükü daha fazla kaldırmıyor! Yapılaşma artık durmalı!“ diyerek haklı isyanını yetkililere defalarca bildirmelerine rağmen yüzlerce konut projesi, inşaat halinde tamamlanmayı bekliyor. Bodrum git gide beton yığınına dönüyor. Bodrum’un her yanı adeta inşaat şantiyesini andırıyor. 

“İnşaat Yasağını bile takmadılar!”

Bodrum’da 2023 yılı içerisinde 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasaklarının sona ermesiyle çalışmalar 15 Ekim’de yeniden start aldı. 5 aylık yasak süresi içerisinde yapılan denetimlerde 958 firmaya işlem yapılarak Kabahatler Kanunu gereği 1295'er TL ceza uyguladı. Bodrum Yarımadası genelinde 500'ün üzerinde proje ile inşaat faaliyetlerinin yeni dönemde de hızla sürdürüldüğü görülüyor.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com