18 Nisan 2024 Perşembe

Bodrum'da su sıkıntısına çözüm arayışı: MUSKİ'den Akyarlar Kemer'e ek içme suyu

BHM
08.08.2022 16:52
Bodrum'da su sıkıntısına çözüm arayışı: MUSKİ'den Akyarlar Kemer'e ek içme suyu
Bodrum yarımadasında sezon ortasında yaşanan ve Bodrum halkının büyük tepkisine neden olan su sorunu devam ederken Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum’un Akyarlar Mahallesi Kemer mevkiinde başlattığı içme suyu çalışmasıyla birlikte bölgeye verilen suyun 2,5 katına çıkarılacağını duyurdu. Ekiplerin çalışmaları sırasında ise bölgede basınç düşmesinden kaynaklı su kesintileri yaşanabileceği konusunda vatandaşlardan hazırlıklı olmaları istendi.

Bazı mahallelerde günlerce su kesintilerinin yaşandığı Bodrum'da, muhtarlık ve halk çözümü tankerler ile damacanalarını doldurdukları suyu evlerine taşıyarak bulmuştu. İsyan eden vatandaşlar, yetkililerden bir an önce sezon ortasında yaz sıcaklarında maruz kalınan bu sorunun ivedilikle çözüme kavuşturulması bekledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Bodrum Akyarlar Mahallesi Kemer Mevkiine ek içme suyu sağlayacağını açıkladı. Mahallede çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgeye ek su kaynağı bularak içme suyu sağlayacak hattın yapımına başladı.

Bölgede basınç düşmesinden kaynaklı su kesintileri yaşanabileceği uyarısı!

Bayramdan sonra başlayan çalışmaların en kısa sürede tamamlanıp bölgeye verilen içme suyunun en az 2,5 kat arttırılması planlanıyor. Ekiplerin çalışmaları sırasında bölgede basınç düşmesinden kaynaklı su kesintileri yaşanabilirken MUSKİ tarafından vatandaşların hazırlıklı olmaları isteniyor.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com