18 Nisan 2024 Perşembe

BODRUM KALESİ ZİYARETE AÇILDI

BHM
21.05.2019 11:03
BODRUM KALESİ ZİYARETE AÇILDI
2017 yılı Ekim ayından beri ziyarete kapalı olan Bodrum Kalesi’nin ilk etabı, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü'nde düzenlenen törenle ziyarete açıldı. 
Bodrum’un en önemli simgelerinden olan Bodrum Kalesindeki restorasyon çalışmalarının ilk etabı tamamlandı. Kale, Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla açıldı.
 
18 Mayıs Dünya Müzeler Gününde, Bodrum Kalesinin birinci etabının açılışına Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Nadir Alpaslan’ın yanı sıra Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz,  Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen ve beraberindekiler katıldı. 
 
Açılışı yapılan bölgeleri yerinde inceleyen Aplaslan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un söylediği gibi Bodrum Kalesi’ni 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’nde açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kalede çalışan tüm ekiplere teşekkür etti. Muğla Rölöve, Anıtlar Müdürlüğü Müdür Vekili Hafize Bilge Özyer, yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında protokol üyelerine bilgiler vererek, çalışmaların 3 vardiye halinde 24 saat sürdüğünü de sözlerine ekledi.
 
Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Nadir Alpaslan kale içerisinde yaptığı gezinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Alpaslan, kalede çalışan tüm ekiplere teşekkür ederek, “Bugün Müzeler Haftasının ilk gününde büyük eserlerimizden, anıt eserlerimizden bir tanesi olan Bodrum Kalemizin açılışını yapmaktayız. Bildiğiniz gibi 2 yıldır restorasyon sürecindeydi kalemiz. Bodrum’u muzun, ülkemizin önemli eserlerinden bir tanesi kalemiz ve müzemiz var burada. Bodrum gibi ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birinin merkezinde yer alan kalemizin kapalı olması turizm faaliyetleri açısından ciddi bir eksiklikti bu restorasyon sürecinde. Bodrum Kalemiz çok önemli bir kale ve 60 yıldır müze fonksiyonu görmekte ve tarihin çok eski dönemlerinden günümüze kadar gelmiş bir eser. Bu hazinemizi hem koruyarak hem de kullanarak gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmak bizim en büyük sorumluluğumuz ve görevimiz. Ve bunu yaparken de ülkemizin turizminin gelişmesi açısından çok önemli bir değer bu varlıklarımız.” dedi.
 
Alpaslan ve beraberindekiler daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İçmeler Mevkiinde yapımı devam eden halk plajını yerinde inceledi. 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com