23 Temmuz 2026 Perşembe

Bodrum Kent Konseyi’nden Özel Çocuklar Yaşam ve Sanat Merkezi’ne Ziyaret

BHM
23.07.2026 18:56
Bodrum Kent Konseyi’nden Özel Çocuklar Yaşam ve Sanat Merkezi’ne Ziyaret
Bodrum Kent Konseyi Başkanı Osman Köseoğlu ve Yürütme Kurulu üyeleri, Ortakent’te faaliyet gösteren Özel Çocuklar Yaşam ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek merkezde eğitim gören özel çocuklarımızla ve eğitim kadrosuyla bir araya geldi.

Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen ziyarette heyet, özel çocuklarımızla vakit geçirerek onların mutluluğuna, üretkenliğine ve hayata kattıkları eşsiz değerlere yakından tanıklık etti. Sevgi, emek ve sabırla yürütülen eğitim çalışmalarını yerinde inceleyen Kent Konseyi heyeti, merkez yetkililerinden verilen eğitim programları, sanatsal faaliyetler, sosyal etkinlikler ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında kapsamlı bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında merkezin mevcut ihtiyaçları, fiziki koşullarının geliştirilmesi ve çocuklarımızın daha nitelikli imkânlara kavuşabilmesi adına yapılabilecek çalışmalar da değerlendirildi. Karşılıklı görüş alışverişi içerisinde geçen toplantıda, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler arasında kurulacak güçlü iş birliklerinin önemine dikkat çekildi.

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Osman Köseoğlu, özel gereksinimli bireylerin yaşamın her alanında eşit fırsatlara erişebilmesinin çağdaş ve kapsayıcı bir toplumun temel göstergelerinden biri olduğunu belirterek, “Özel çocuklarımızın sosyal yaşamın içinde daha görünür olmaları, eğitim, sanat, spor ve kültürel faaliyetlere eşit şekilde katılabilmeleri hepimizin ortak sorumluluğudur. Onların yeteneklerini ortaya çıkaran, özgüvenlerini geliştiren ve hayata umutla bakmalarını sağlayan her çalışmanın yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bodrum Kent Konseyi olarak engelli hakları konusunda yürütülen çalışmaları önemsediklerini vurgulayan Köseoğlu, erişilebilir, kapsayıcı ve engelsiz bir Bodrum hedefi doğrultusunda ilgili tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Ziyaret, özel çocuklarımızın hazırladığı çalışmaların incelenmesi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com