19 Nisan 2024 Cuma

BODRUM'U ÇİNLİLER TANITACAK

BHM
05.11.2014 11:50
BODRUM'U ÇİNLİLER TANITACAK
 Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Çin havayolu şirketi Chine Southern Airlenes ve Çin Devlet Televizyonu CCTV işbirliği ile çekilen programın çekimlerine katılarak, ilçenin tanıtılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.   

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Çin havayolu şirketi Chine Southern Airlenes için program çekimi yapan grupla biraraya geldi. Çin Havayolları ve Çin Devlet Televizyonu için çekilen ve Bodrum'un da tanıtımının yapılacağı bölümün çekimlerine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da konuk oldu. Program hakkında bilgi alan Mehmet Kocadon, konukların sorularını yanıtladı. Chine Southern Airlenes Şirketi Yöneticisi Zhang Yi, CCTV Muhabiri Xiang Lingling, CCTV Turizm Müdürü Sun Liping, CCTV Tasarımcı ve Fotoğrafçısı Zhou Xin, kameraman Li Jianhua, web sitesi yöneticisi Qin Xiaojun, programın çekimlerini yapan firma yetkilileri Mirsadeghi Mani ve Kouhestanirad Mehdi ve Başkan Kocadon'un da katıldığı akşam yemeğinde program çekimi yapıldı.

Türkiye'de 4 lokasyonda çekim yaptıklarını belirten CCTV Turizm Müdürü Sun Liping Bodrum'u çok sevdiklerini kaydederek şöyle dedi:

"Bodrum çok temiz ve güzel bir şehir. Özgün, dokusunu korumuş bir şehir ve insanları da çok sıcak, cana yakın. Gündüzü ile gecesiyle sürekli yaşayan bir şehir. Burada kendimizi evimizde gibi hissettik."

Çinli ekip, Bodrum'un ayrıca tarihi ve kültürel yerlerinde, ören yerlerinde, turistik tesislerinde ve yöresel yemeklerinin tanıtımına yönelik çekimler yaptı.

'ÇİNLİLER ÇOK ÇALIŞIYOR, TATİLE İHTİYAÇLARI VAR'  
Başkan Kocadon, Çin devlet televizyonu ile Çin havayollarının yaptığı çalışmalar nedeniyle ekibe teşekkür ederek şunları söyledi:

"Misafirlerimizin, kendilerini Bodrum'da kendi evlerindeymiş gibi hissetmeleri beni çok mutlu etti. Aslında aynı topraklardan gelen insanlarız. Bodrum'un tarihine baktığımızda 4 bin yıllık geçmişi var. Çünkü tarihin babası Heredot, Bodrum doğumludur. Bodrum, tarih boyunca canlı yaşamış bir şehirdir. Bugün Bodrum'a baktığımızda da Türkiye'nin hem marka şehri, hem de 24 saat yaşayan bir bölgesidir. Özellikle son iki yıldır Bodrum olarak Çin'deki fuarlara katılıyoruz. 10 yıl içerisinde Çin, dünyanın en büyük ekonomik güçlerinden olacak. Çünkü çok çalışkan bir ülke ve çok çalıştığı için tatil ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bodrum'un o yüzden tatillerini geçirebilecekleri en iyi bölge olduğunu da düşünüyorum. Çünkü tarihi, kültürü, yaşamı, doğası ve su sporları gibi aktiviteleriyle Bodrum, onlar için ideal bir bölge. Hayallerini kurdukları tatili Bodrum'da yaşayacaklarına inanıyorum." 

ÇİN'DEKİ FUARA KATILACAK
Program çekimi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Kocadon, Çin'de düzenlenen turizm fuarına kendisinin de katılmak istediğini belirterek, "Son yıllarda Çin'de gerçekleştirdiğimiz tanıtım çalışmalarını artırdık. Bu program da bu çalışmanın bir sonucudur. Bu yıl Bodrum sokaklarında birçok Çinli turist gördük. Bu sayının artması için girişimlerde bulunuyoruz. Çin'de düzenlenen fuara ben de katılmaya çalışacağım" diye konuştu. 

Çekimlerin ardından Çinliler, getirdikleri hediyeleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a sundu. Çinli ekip 5 gün boyunca Bodrum'un çeşitli yerlerinde çekimler yapacak. 

 

DHA

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com