23 Nisan 2024 Salı

Bodrum'un Kültür Elçisine, Cumhurbaşkanı’ndan ödül!

BHM
22.12.2022 17:51
Bodrum'un Kültür Elçisine, Cumhurbaşkanı’ndan ödül!
Geçtiğimiz yıl Ahmet Aras tarafından "Bodrum Kültür Elçisi " ilan edilen Ajda Pekkan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”nü aldı.

Erdoğan, müzik alanında ödüle layık görülen Ajda Pekkan'ın sanat dünyasının çınarlarından biri olduğunu söyledi ve şarkıları üstünden Ajda’yı tebrik ederek "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”nü verdi. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da geçtiğimiz yıl önce Süperstar Ajda Pekkan'a, “Bodrum Kültür ve Sanat Elçisi” unvanı vermiş, bu ünvanı da bir Berat ile değerli taşlarla süslenmiş Bodrum’un simgesi olan mavi balık sembollü Kültür ve Sanat Nişanı ile takdim etmişti. 

Yıllara meydan okuyan duruşu ve sanat icrasıyla Pekkan'ın müzikseverlerin hafızalarında müstesna bir yer edindiğini anlatan Erdoğan ise “Sayın Pekkan, 'Kimler geldi kimler geçti', 'Petrol', 'Her yaşın bir güzelliği var' gibi şarkılarıyla sanat tarihimizin altın sayfalarına adına yazdırmıştır. Türk müziğinin son yarım asrına damga vurmasının yanında yeni sanatçıların yetişmesine de ilham kaynağı olan Ajda Pekkan'ı tebrik ediyoruz." dedi.

“MÜZİK HAYATIM BOYUNCA ÜLKEME OLAN BAĞLILIĞIM ÖNCELİKLİ OLMUŞTUR"

Ajda Pekkan da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen ödül sonrası yazılı açıklamada bulundu. Pekkan bambaşka duygular içerisinde olduğunu belirterek "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görüldüğüm için büyük bir gurur ve heyecan içindeyim." diyen Pekkan, "Bugün sanat hayatımın en önemli noktalarından biridir. Çünkü bu ödül benim için bambaşka duygular ve çok önemli anlamlar içeriyor. Müzik hayatım boyunca ülkeme olan bağlılığım, sevgim ve milli değerlerim benim için daima önemli ve öncelikli olmuştur. Bu uzun soluklu yolculukta kariyerimi şekillendirirken de tüm bu duygularla verdiğim kararlar ile ülkemin sanatçısı olmayı tercih ettim. Yurt dışındaki kariyerimde birçok teklifi geri çevirmemdeki temel sebep bu kadim topraklardaki sevgi ve aidiyet duygusudur" ifadelerini kullandı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com